Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Помоћ особама са аутизмом

25.07.2014.

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Ненад Иванишевић и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите Милимир Вујадиновић обишли су Удружење за помоћ особама са аутизмом у Суботици како би на терену сагледали потребе удружења и начине помоћи, како Министарства тако и Локалне самоуправе.

8184_1.jpg

Одељење за међународну сарадњу, европске интеграције и међународне пројекте Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће направити трогодишњи план потреба пружалаца услуга социјалне заштите који би могли бити финансирани из европских фондова и страних донатора, најавио је Ненад Иванишевић.

Уз истицање да ће се то одељење у наредном, четворомесечном периоду бавити мапирањем потреба кроз посете оваквим удружењима и другим организацијама широм Србије, Иванишевић је рекао да ће, после тога, ово одељење Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања направити трогодишњи план потреба које би могле бити финансиране од стране Европске уније и страних донатора.

- Суботица и сви добри пројекти које заједно реализујемо са локалном самоуправом, која је врло активна, имаће подршку министарства – казао је Иванишевић.

Он је рекао да сектор за особе са инвалидитетом, након ребаланса буџета, планира да помогне опремање сензорне собе овог удружења у износу од 300.000 динара, што ће, по његовој оцени, бити прва конкретна подршка Министарства овом удружењу.

- Потрудићемо се да организујемо заједно са Удружењем једну донаторску вечеру, где ћемо позвати и министра Александра Вулина да дође и да подршку, јер мислим да је то најбољи начин да се сви укључимо у помоћ овим удружењима – нагласио је Иванишевић, и додао да ће се Министарство трудити да помогне и Дому за децу ометену у развоју „Колевка” у Суботици.

Милимир Вујадиновић је истакао да град Суботица брине о социјално угроженим категоријама, да је Град ове године, кроз два пројекта, помогао рад Удружења особа са аутизмом средствима у износу од 400.000 динара и да ће се у Удружењу од 1. августа, путем јавних радова, на пет месеци, запослити четири особе.  

Он је најавио за наредни период посете удружењима и установама социјалне заштите у циљу препознавања њихових потреба.

Градско Удружење за помоћ особама са аутизмом основано је 2011. године као добровољно, хуманитарно, нестраначко, невладино и непрофитно удружење. Тренутно има око 45 чланова, и спроводи велики број активности на унапређењу квалитета живота особа са аутизмом.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја