LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из спорта

Најављене спортске игре младих

24.06.2014.

Суботица ће 24. и 25. јуна бити домаћин спортских игара младих, пројекта који има за циљ промоцију здравог начина живота и пријатељства.

8119_1.jpg

Члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Вјекослав Острогонац, истакао је, тим поводом, да је реч о међународним спортским играма које се одржавају у три земље региона - БиХ, Хрватској и Србији.

- У нашој земљи спортске игре младих одржавају се у десет градова, а то су: Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Крагујевац, Крушевац, Бор, Нови Пазар, Панчево и Вршац. Организатор спортских игара младих у нашем граду је град Суботица у сарадњи са Савезом за школски спорт. Победници по дисциплинама иду у Београд на финално такмичење које ће се одржати 27. јуна, а победници тог финалног такмичења крајем августа одлазе у Сплит, на финално регионално такмичење - рекао је Вјекослав Острогонац.

Генерални секретар Савеза за школски спорт, Радослав Свирчев, казао је да ће се такмичење одвијати у пет спортова – мали фудбал за дечаке у две категорије, такмичење у уличној кошарци у мушкој конкуренцији, између две ватре, атлетика - трка на 60 метара и мали фудбал у кавезу (кејџбол).

- Такмичења ће се одржати у два дана: мали фудбал и улична кошарка на стадиону у Првомајској улици, у уторак 24. јуна, а у среду, 25. јуна, на Тргу слободе, преостала три такмичења. У случају лошег времена, такмичење ће се одржати у сали Техничке школе 'Иван Сарић'. Такмичења на теренима у Првомајској почињу у 15 часова, а на Тргу слободе од 17 часова - рекао је Свирчев.

На ова такмичења деца могу да се пријаве индивидуално, пола сата пре почетка такмичења са неким важећим документом који ће потврдити њихово годиште. Такмичиће се деца рођена 1999. године и млађа.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја