Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Вече бошњачке културе

19.06.2014.

Вече бошњачког фолклора, песама и поезије биће одржано у суботу, 21. јуна, од 19:30 часова, у сали КУД ‘Младост’. Манифестацију су подржали град Суботица и Бошњачко национално веће, а организатор је Удружење Бошњака Војводине – најавио је, на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, Теуфик Исаковић, председник Удружења Бошњака Војводине.

8115_1.jpg

Бошњачка заједница културе (БЗК) „Препород“ из Брчког суботичкој публици ће представити традиционалне игре и најлепше севдалинке, али и поезију и прозу најпознатијих бошњачких писаца, истакао је Исаковић и додао да програм реализује 48 учесника, од којих су 30 деца.

Према његови речима, вечери бошњачког фолклора, песама и поезије ће присуствовати делегација из Новог Пазара и председник БНВ Есад Џуџевић.

Помоћник градоначелника задужена за област културе, др Етела Јеринкић, нагласила је да локална самоуправа града Суботице подржава овај пројекат и финансијски, као и БНВ из Новог Пазара, и да сматра да сваки сусрет и сарадња могу да донесу нешто ново и корисно.

Потпредседник Удружења Бошњака Војводине, Емир Сушић, казао је да је програм вечери бошњачког фолклора, песама и поезије замишљен из три дела.

- Први део је фолклорни и изводе га деца узраста од 7 до 13 година. Други део је глумачки и изводиће га чланови драмског студија ‘Арлекино’ који делују у оквиру ‘Препорода’, а они ће говорити прозне и поетске одломке из дела Селимовића, Диздара, Сијарића. Трећи део програма је музички, где ће афирмисани и неафирмисани певачи из Брчког интерпретирати севдалинке – рекао је Сушић.

Улаз је бесплатан.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја