LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из културе

Вече бошњачке културе

19.06.2014.

Вече бошњачког фолклора, песама и поезије биће одржано у суботу, 21. јуна, од 19:30 часова, у сали КУД ‘Младост’. Манифестацију су подржали град Суботица и Бошњачко национално веће, а организатор је Удружење Бошњака Војводине – најавио је, на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, Теуфик Исаковић, председник Удружења Бошњака Војводине.

8115_1.jpg

Бошњачка заједница културе (БЗК) „Препород“ из Брчког суботичкој публици ће представити традиционалне игре и најлепше севдалинке, али и поезију и прозу најпознатијих бошњачких писаца, истакао је Исаковић и додао да програм реализује 48 учесника, од којих су 30 деца.

Према његови речима, вечери бошњачког фолклора, песама и поезије ће присуствовати делегација из Новог Пазара и председник БНВ Есад Џуџевић.

Помоћник градоначелника задужена за област културе, др Етела Јеринкић, нагласила је да локална самоуправа града Суботице подржава овај пројекат и финансијски, као и БНВ из Новог Пазара, и да сматра да сваки сусрет и сарадња могу да донесу нешто ново и корисно.

Потпредседник Удружења Бошњака Војводине, Емир Сушић, казао је да је програм вечери бошњачког фолклора, песама и поезије замишљен из три дела.

- Први део је фолклорни и изводе га деца узраста од 7 до 13 година. Други део је глумачки и изводиће га чланови драмског студија ‘Арлекино’ који делују у оквиру ‘Препорода’, а они ће говорити прозне и поетске одломке из дела Селимовића, Диздара, Сијарића. Трећи део програма је музички, где ће афирмисани и неафирмисани певачи из Брчког интерпретирати севдалинке – рекао је Сушић.

Улаз је бесплатан.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Председнички избори
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја