LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из образовања

Сарадња школа из Суботице и Сегедина

12.05.2014.

У оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње под називом „Неговање заједничког културног наслеђа кроз едукацију у циљу стварање јединствене регије што је предуслов одрживог развоја“, чији је носилац Политехничка школа у Суботици, а партнер Услужна стручна средња школа „Иштван Ведреш“ из Сегедина, данас је у Великој већници Градске куће одржана стручна конференција.

8000_1.jpg

Члан Градског већа задужен за образовање, Блашко Стантић, истакао је, тим поводом, да је главни циљ пројекта промовисање културног наслеђа и допринос стварању заједничког културног идентитета регије.

Он је изразио наду да ће се током реализације овог пројекта остварити интензивна и успешна сарадња партнера, да ће се успоставити нови контакти, нови потенцијали за даљу сарадњу између едукативних и културних институција у регии и да ће партнери на пројекту заједнички израдити дидактички материјал о локалној (регионалној) историји архитектуре.

Стручњаци из Суботице и Сегедина говорили су о градитељском наслеђу два града.

Конференцијом је отворен Камп старих заната, који на ергели Келебија почиње данас и траје до 16. маја. По двадесет ученика из обе школе кроз више радионица учиће дуборез, сликање на стаклу и емајлу и грнчарство.

ИПА пројекат је почео 1. фебруара 2013. и траје до 31. јула 2014. године. До сада су, између осталог, одржани фото дани, објављена је брошура о грађевинама у два града и одржан камп макетарства у Сегедину.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја