Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Сарадња школа из Суботице и Сегедина

12.05.2014.

У оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње под називом „Неговање заједничког културног наслеђа кроз едукацију у циљу стварање јединствене регије што је предуслов одрживог развоја“, чији је носилац Политехничка школа у Суботици, а партнер Услужна стручна средња школа „Иштван Ведреш“ из Сегедина, данас је у Великој већници Градске куће одржана стручна конференција.

8000_1.jpg

Члан Градског већа задужен за образовање, Блашко Стантић, истакао је, тим поводом, да је главни циљ пројекта промовисање културног наслеђа и допринос стварању заједничког културног идентитета регије.

Он је изразио наду да ће се током реализације овог пројекта остварити интензивна и успешна сарадња партнера, да ће се успоставити нови контакти, нови потенцијали за даљу сарадњу између едукативних и културних институција у регии и да ће партнери на пројекту заједнички израдити дидактички материјал о локалној (регионалној) историји архитектуре.

Стручњаци из Суботице и Сегедина говорили су о градитељском наслеђу два града.

Конференцијом је отворен Камп старих заната, који на ергели Келебија почиње данас и траје до 16. маја. По двадесет ученика из обе школе кроз више радионица учиће дуборез, сликање на стаклу и емајлу и грнчарство.

ИПА пројекат је почео 1. фебруара 2013. и траје до 31. јула 2014. године. До сада су, између осталог, одржани фото дани, објављена је брошура о грађевинама у два града и одржан камп макетарства у Сегедину.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података