Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Окружно првенство у атлетици

07.05.2014.

Савез за школски спорт и педагоге физичке културе града Суботице, уз подршку локалне самоуправе, данас и сутра на Градском стадиону у Суботици организује Окружно првенство у атлетици за ученике основних и средњих школа.

7993_1.jpg

Данас се такмичило око 320 ђака из 18 основних школа са територије Севернобачког округа, у више спортова (скок у даљ, скок у вис, трчање на разним деоницама, бацање кугле). Ово је истовремено било и изборно такмичење за 7. Спортску олимпијаду школске омладине Војводине (СОШОВ) која ће се од 16. до 18. маја одржати у Сомбору. СОШОВ се обнавља после 25 година прекида, а од ове године први пут се у „Б” програм укључују и најбољи такмичари од првог до четвртог, односно петог и шестог разреда, са окружних првенстава у атлетици.

Члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Вјекослав Острогонац, сматра да је спорт врло важан када је у питању развој младих људи, као и да веома важно место у развоју младих људи заузима школски спорт.

- Школски спорт пружа прилику младим људима који воле и желе да се баве спортом да се такмиче. Школска првенства су и добар повод да компетентни представници клубова који држе до улагања у младе људе и размишљају о будућности својих спортских колектива дођу на та такмичења и оцене да ли међу том децом има и понеки таленат у чији развој би требало улагати, истакао је Острогонац.

Град Суботица одувек потпомаже школски спорт, нагласио је Острогонац, и додао да ће већ у блиској перспективи, с обзиром на то да се ускоро креће у израду Стратегије развоја спорта града Суботице, школски спорт у годинама које долазе заузимати још значајнију позицију.

У четвртак, 8. маја, од 15.30 часова, на Градском стадиону у Суботици, одржаће се Окружно такмичење у атлетици за ученике средњих школа. Очекује се учешће око 110 такмичара из осам средњих школа са подручја Севернбачког округа.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и Протокол

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја