Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Окружно првенство у атлетици

07.05.2014.

Савез за школски спорт и педагоге физичке културе града Суботице, уз подршку локалне самоуправе, данас и сутра на Градском стадиону у Суботици организује Окружно првенство у атлетици за ученике основних и средњих школа.

7993_1.jpg

Данас се такмичило око 320 ђака из 18 основних школа са територије Севернобачког округа, у више спортова (скок у даљ, скок у вис, трчање на разним деоницама, бацање кугле). Ово је истовремено било и изборно такмичење за 7. Спортску олимпијаду школске омладине Војводине (СОШОВ) која ће се од 16. до 18. маја одржати у Сомбору. СОШОВ се обнавља после 25 година прекида, а од ове године први пут се у „Б” програм укључују и најбољи такмичари од првог до четвртог, односно петог и шестог разреда, са окружних првенстава у атлетици.

Члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Вјекослав Острогонац, сматра да је спорт врло важан када је у питању развој младих људи, као и да веома важно место у развоју младих људи заузима школски спорт.

- Школски спорт пружа прилику младим људима који воле и желе да се баве спортом да се такмиче. Школска првенства су и добар повод да компетентни представници клубова који држе до улагања у младе људе и размишљају о будућности својих спортских колектива дођу на та такмичења и оцене да ли међу том децом има и понеки таленат у чији развој би требало улагати, истакао је Острогонац.

Град Суботица одувек потпомаже школски спорт, нагласио је Острогонац, и додао да ће већ у блиској перспективи, с обзиром на то да се ускоро креће у израду Стратегије развоја спорта града Суботице, школски спорт у годинама које долазе заузимати још значајнију позицију.

У четвртак, 8. маја, од 15.30 часова, на Градском стадиону у Суботици, одржаће се Окружно такмичење у атлетици за ученике средњих школа. Очекује се учешће око 110 такмичара из осам средњих школа са подручја Севернбачког округа.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>