Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Фудбалери ОШ „Соња Маринковић“ на државном првенству

30.04.2014.

У спортској сали Техничке школе „Иван Сарић” одржано је Међуокружно првенство у малом фудбалу за ученике и ученице основних школа под називом „Кoка-кола куп”. Учешће на првенству узело је укупно осам основних школа у мушкој и женској конкуренцији из Западнобачког, Севернобачког, Севернобанатског и Јужнобачког округа. Севернобачки округ представљале су Основна школа „Вук Караџић“ из Бајмока, у женској, и Основна школа „Соња Маринковић“, у мушкој конкуренцији.

7988_1.jpg

Члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Вјекслав Острогонац, истакао је, тим поводом, да је школски спорт један од важних сегмената када је у питању развој младих људи.

- Спорт је важан за развој младих људи, међутим, забрињава податак да је 74 одсто становништва у Србији неактивно по питању спорта и рекреације. ’кока-кола куп’ је прилика да се млади људи који нису активни у спортским клубовима надмећу са својим вршњацима. Кроз систем такмичење у ’Кока-кола купу’ прошло је чак 30.000 младих људи када се узме у обзир цела Србија. Победници на овом међуокружном такмичењу пласираће се на финални турнир, који ће се крајем маја одржати у Београду – рекао је Острогонац.

Победници данашњег такмичења, ученици суботичке ОШ „Соња Маринковић”, у мушкој конкуренцији, и ОШ „Бранко Радичевић”, из Оџака, у женској конкуренцији, пласирали су се на државно првенство у Београду. Организатор државног првенства је Савез за школски спорт Србије, а покровитељи Министарство просвете, Министарство спорта и омладине и компанија „Кока-кола”, која је уједно и спонзор такмичења.

Ученици ОШ „Соња Маринковић” у финалној утакмици били су бољи (6:2) од вршњака из ОШ „Јован Јовановић Змај”, из Новог Кнежевца, док су девојчице из бајмочке ОШ „Вук Караџић” у финалу изгубиле на пенале (0:2) од ученица ОШ „Бранко Радичевић”, из Оџака.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>