LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из спорта

Успех Јовице Спајића на ултрамаратону у Италији

07.04.2014.

У Медија-центру Градске куће представљен успешан наступ Ултрамаратонског клуба „Палиго Палус” на трци која је одржана у Италији на релацији између Милана и Сан Рема. Највећи успех постигао је њихов такмичар Јовица Спајић који је већ истрчао лимит за Првенство света са 24 часовни ултрамаратон. Он је стазу у дужини од 283 километра претрчао за 41 час и и 13 минута и освојио десету позицију. Стартовало је, иначе, 45 такмичара, али само је њих 19 успело да заврши ову напорну трку.

7907_1.jpg

Поред Јовице Спајића, „Палиго Палус” има још квалитетних такмичара, међу којима је и Игор Војнић Зелић, који је прошле године претрчао Спартатлон, једну од најтежих трка на свету. Он је најавио учешће на овогодишњим великим ултрамаратонима који крећу већ 31. маја трком на Ултрабалатону у Мађарској, а завршавају се Спартатлоном у Грчкој, на јесен. И ове године ће се, такође, од 14. до 15. јуна одржати и ултрамаратонска трка на Палићу у организацији клуба „Палиго Палус“ .

Председница Ултрамаратонског клуба „Палиго Палус” је Елвира Јаноши, наша позната ултрамаратонка. Она је и савезни селектор и сјајан ментор маратонцима, али и такмичарима из омладинског погона који бележе одличне резултате.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја