Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Три медаље на Светском ветеранском првенству у атлетици у дворани

03.04.2014.

Ветерани Атлетског клуба Спартак остварили су добре резултате на Светском ветеренском првенству у атлетици у дворани, које је одржано у Будимпешти од 25. до 30. марта 2014. године. Златну медаљу освојила је куглашица Дијана Шефчић, првакиња Србије за ветеране у бацању кугле, која је већ 13 година активна сениорска репрезентативка.

7887_1.jpg

Члан АК Спартак и учесник Светског ветеренског првенства у атлетици у дворани, Радован Радуловић, рекао је да су на СП за ветеране у Будимпешти атлетичари Спартака учествовали као репрезентација Србије која је бројала 27 чланова.

- Атлетичари наше земље освојили су сребрну, бронзану и златну медаљу. Злато је припало Дијани Шефчић, из Спартака, док је сребрну и бронзану медаљу освојио Радомир Скоко из Београда. На ветеранском СП у атлетици у дворани надметали су се представници 68 држава, са више од 3.800 такмичара, истакао је Радуловић.

Дијана Шефчић се захвалила граду Суботици и члану Градског већа задужаном за спорт, омладину и туризам, Вјекославу Острогонцу, на пруженој подршци да наступи на овом дворанском светском првенству и освоји своју прву титулу у конкуренцији ветерана. Она је додала да је још увек и активни такмичар и члан репрезентације Србије.

Познати атлетски тренер, Бела Еветовић, рекао је да је Дијана Шефчић почела са тренинзима 2001. године, када је имала 23 године, да је мислио да је то помало и касно, али да га је она својом упорношћу и жељом да се оствари у бацању кугле веома брзо демонтовала.

- Представљала је Србију више од 30 пута на разним такмичењима. Освојила је 16 титула првака државе у сениорској конкуренцији. Освајач је 11 медаља са Балканијада, победник Купа Европе и сада првак света за ветеране у дворани, навео је Бела Еветовић.

Од Суботичана, на Светском првенству учествовали су Радован Радуловић који је, иако повређен, освојио 32 место у полумаратону, и Силвестер Касиба који је био тринаести у бацању кугле.

До краја године ветеране очекује низ такмичења, међу којима треба истаћи Светско првенство у трчању у Аустрији, Европско првенство у атлетици за ветеране у Измиру, у Турској, и Балканско првенство за ветеране у атлетици.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>