Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

„Тако далеко, а тако близу”

01.04.2014.

Ученици музичких школа из Јапана и Србије одржали су вечерас хуманитарни концерт у Великој већници Градске куће. На концерту под називом „Тако далеко, а тако близу” наступили су Фукушима јуниор оркестар, Музичка школа „Ватрослав Лисински” из Београда и Музичка школа из Суботице.

7881_1.jpg

Концерт су организовали ротари клубови Чукарица и Суботица, Удружење „Увек са децом“ и Хемофарм фондација. Сав приход, сакупљен од добровољних прилога посетилаца концерта, намењен је за набавку инструмената за суботичку Музичку школу.

Помоћница градоначелника за област културе, др Етела Јеринкић је, тим поводом, истакла да дружење између српских и јапанских уметника траје од 1995. године, када су наши ученици одлазили у Јапан.

- Млади музичари из Јапана сада су дошли код нас, да учине добро дело и да на тренутак забораве нуклеарну катастрофу коју су доживели пре три године. У Фукушима јуниор оркестру имамо врсне музичаре који су након те катастрофе пресељени у друге градове и не враћају се својим домовима. Иако је радијација сада испод дозвољеног нивоа, због подземних вода које су контаминиране људи и деца још увек живе у страху, неизвесности и несигурности, нагласила је Етела Јеринкић.

У нашем граду је, додала је, група младих и креативних људи, уметника, који су дошли да нам покажу своју храброст и наду у боље сутра, у бољу будућност.

- Сматрам да је наша дужност да покажемо солидарност, да им помогнемо да упознају различите културе на путу здравог напретка и позитивног менталног здравља. Назив ’Тако далеко, а тако близу’ је одговаракјући за данашњи хуманитарни концерт, после кога ће Суботица бити боље место за живот, рекла је Етела Јеринкић.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја