Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Брига о старима и формирање регионалног тима за пројекте

14.03.2014.

Представници Црвеног крста Швајцарске у Босни и Херцеговини, са седиштем у Тузли, боравили су у Суботици ради размене искустава у области социјалне заштите и бриге о старима са посебним освртом на све оно што се ради у суботичком Геронтолошком центру. Гости из Тузле упознали су домаћине са пројектом „Активно старење“ који реализују под покровитељством Црвеног крста Швајцарске, а домаћини су госте задивили достигнућима Геронтолошког центра у овој области.

7830_1.jpg

Милимир Вујадиновић, члан Градског већа задужен за област социјалне заштите, истакао је да осим размене искустава у области социјалне заштите, пре свега бриге о старима, ова посета Градској управи и Геронтолошком центру има за циљ и формирање регионалног тима за пројекте који би заједнички могао да аплицира пред свим европским фондовима.

- Поводом активности око стварања регионалног тима стручних и квалификованих људи у понедељак 17. марта посетићемо Осијек. Верујем да све оно о о чему смо разговарали може да буде од користи и граду Суботици, и Тузланском кантону, рекао је Вујадиновић.

Директор Геронтолошког центра Суботица др Ненад Иванишевић нагласио је да су договори са колегама из Трогира, Требиња, Тузле, Печуја и Марибора већ започели и да се ради на стварању озбиљног тима квалификованих људи спремних и заинтереосваних за аплицирање свих, а не само европских пројеката.

- Очекујемо да у наредних неколико дана то реализујемо. Исто тако, очекујемо и да ће иницијативе које долазе из Тузле, а које укључују и братимљење геронтолошких клубова пре свега, а можда и центара, наићи на позитиван одзив и ту очекујемо подршку града као и Тузланског кантона, рекао је Иванишевић.

Хасија Јахић, представница једног геронтолошког клуба из Тузле у којем се, под покровитељством Црвеног крста Швајцарске, реализује пројекат „Активно старење“, није крила одушевљење оним што је видела у Суботици.

- Мото пројекта ’Активно старење’ је да доживимо стоту, да будемо активни и да знамо да живимо своју старост, а не да је доћекамо. У Суботици сам одушевљена свиме што сам видела, боравила сам у Шведској, била сам и у Немачкој, свугде у домовима и могу рећи да је начин на који се овде брину о старима заиста на европском нивоу, рекла је Хасија Јахић.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја