Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из спорта

Суботица домаћин Појединачног првенства Србије у боксу

04.03.2014.

Активности Боксерског клуба Спартак и најава Појединачног првенства Србије у боксу за пионире, младе и све старосне категорије у конкуренцији жена, које ће се од 7. до 9. марта 2014. године одржати у Суботици, у фискултурној сали Техничке школе „Иван Сарић“, биле су теме данашње прес-конференције у Медија-центру Градске куће. Новинарима су се, тим поводом, обратили Вјекослав Острогонац, члан Градског већа задужен за спорт, омладину и туризам, Томислав Антељ, тренер БК Спартак и репрезентације Србије, и Флоријан Сабо, такмичар БК Спартак.

7795_1.jpg

Вјекослав Острогонац је истакао да су боксери Спартака сјајно представили наш град на великом турниру у Русији, једном од најјачих светских боксерских турнира за младе.

- Наш млади боксер Флоријан Сабо освојио је друго место у категорији до 60 кг међу боксерима до 18 година, у конкуренцији светски познатих репрезентативаца Русије, Ирске, Кубе... Задовољство ми је и што могу да најавим да ће Суботица први пут бити домаћин Појединачног првенства Србије у боксу за пионире, младе и све старосне категорије у конкуренцији жена, које ће се од 7. до 9. марта ове године одржати у фискултурној сали Техничке школе 'Иван Сарић', рекао је Вјекослав Острогонац, и додао да ће град Суботица подржати предстојеће државно првенство у боксу.

Томислав Антељ је казао да је Флоријан Сабо у Русији одушевио све боксерске стручњаке, да је победио три меча, а финале изгубио у једној изједначеној борби где је резултат могао да буде и другачији.

- Била је ово сјајна провера за предстојеће Светско првенство у Бугарској и корак ближе ка Олимпијским играма у Рију. На турниру у Русији боје Спартака су представљали и Алеска и Вељко Глигорић, такође велике наде Спартака. Показли смо да Спартак из Суботице има најбоље боксере у овом делу Европе, а надам се да ће то бити и потврђено медаљом на Првенству света. Хвала граду Суботици на подршци везаној за турнир у Русији, и помоћи око организације Првенства Србије, нагласио је Томислав Антељ.

Након сребра освојеног на турниру у Русији, Флоријан Сабо очекује злато са домаћег такмичења, али и мерка светско одличје.

– На турниру у Русији имао сам прилику да одмерим снаге против неких од најбољих светских бораца у овој категорији. Боксовао сам против представнике Ирске, потом са правком Русије у овој категорији, а потом победио и Узбекистанца, првака Азије. Тек у финалу зауставио ме је представник Молдавије. Резултат је био изједначен и верујем да се нико не би бунио ни да сам ја победио. Надам се сада медаљи са Првенства Србије, а потом и са Светског првенства, истакао је Флоријан Сабо.

Појединачно првенствo Србије у боксу за пионире, младе и све старосне категорије у конкуренцији жена почиње у петак, 7. марта. Након мерења, лекарских прегледа у 13 часова се одржава жребање, а од 15 часова почињу бобре. Исти програм важи и за други дан такмичења, борбе поново почињу у 15 часова, а у недељу, 9. марта, од 12 часова почињу финалне борбе.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја