Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Концертна сезона и фестивал младих уметника Фемус

19.02.2014.

- Реализацијом пројекта ’Концертна сезона Суботице’, наш град употпуњује културну мапу регије и појачава регионалну позицију у култури, а суботичка публика добија прилику да чује елитне концерте из области уметничке музике. Трећу по реду Концертну сезону и четврти Фестивал младих уметника Фемус, у организацији Удружења ’Електе’, у петак, 21. фебруара, у Великој већници Градске куће са почетком у 20 часова, свечано ће отворити градоначелник Суботице Јене Маглаи, изјавио је, на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, Милош Радовић, председник Удружења „Електе”.

7748_1.jpg

Након церемоније отварања, додао је, наступиће један новоформирани трио који ће свој први концерт посветити Суботици.

- Трио је састављен од врхунских педагога и репродуктивних уметника, а то су Лаура Леваи Аксин – флаута, Рита Кинка – клавир и Марко Јосифовски – виолина, рекао је Милош Радовић.

Концертну сезону, додао је, и ове године отвара фестивал Фемус, који је важан јер промовише младе, неафирмисане уметнике, пружа им могућност такмичења у интернационалној конкуренцији и могућност да се упознају и сарађују са врхунским уметницима.

- Ове године уносимо одређене новине у концертну сезону. У априлу ћемо организовати Интернатионал Пиано фест, а ’Електе’ ће свој допринос дати и у прослави Дана града, организацијом једног од најспектакуларнијих концерата оркестарске музике. Наиме, гостовање у нашем граду потврдио је велики оркестар из Минхена - Одеон, који ће у Суботици наступити у сарадњи са нашим члановима и младим уметницима из нашег града и покрајине. Овај концерт реализоваћемо у координацији са локалном самоуправом града Суботице и Гетеовим институтом из Минхена, најавио је Милош Радовић.

Током викенда, 21-23. фебруара, у Музичкој школи у Суботици биће одржан фестивал Фемус на коме ће се такмичити 112 младих уметника у дисциплинама флаута, кларинет, саксофон и то у пет различитих узрасних категорија. Чланови интернационалног жирија, професори Томислав Жужак (Загреб), Жолт Ромош (ради у Печују, Будимпешта) и Александар Тасић (Нови Сад), наградиће најбоље ученике посебним признањима. И ове године на фестивалу ће се такмичити ђаци нижих и средњих музичких школа из Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске и Србије.

Последње вечери фестивала Фемус, 23. фебруара, са почетком у 20 часова, у Великој већници Градске куће, суботичкој публици ће се представити најбољи такмичари свих категорија, те ће након изведеног музичког дела програма стручни жири доделити главне награде фестивала. Такође, на овогодишњем фестивалу биће додељене награде за најбоље музичке педагоге и корепетиторе у свим такмичарским дисциплинама.

Избори 2020
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА
Плаћање картицама
Informator
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
Локални омбудсман
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја