Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

„Трговина људима није мит“

12.11.2013.

Локална мрежа за борбу против трговине људима је, у оквиру пројекта „Локалне заједнице у борби против трговине људима“, у Медија-центру Градске куће организовала округли сто на тему „Трговина људима није мит“. Округли сто, намењен психолозима, педагозима, наставницима грађанског васпитања и кооординаторима Ученичких парламената средњих школа, имао је за циљ да учесницима представи досадашњи рад Мреже као и да их упозна са законским регулативама у социјалној заштити везаним за трговину људима, начином препознавања ове појаве као и облицима неопходне сарадње и координације свих институција и служби у циљу њеног позитивног решавања.

7436_1.jpg

Члан Градског већа задужена за образовање др Етела Јеринкић је, тим поводом, истакла улогу образовног система у превенцији у борби против трговине људима. Превенција је јако важна да би се деловало на узроке како би се ова појава сасекла у корену, рекла је она, и додала да су запослени у школама јако битни за спречавање да дође до тога да ученици постану жртве трговина људима.

- Статистички је познато да од 50 до 75 одсто жртава трафикинга чине ученици основних и средњих школа, односно деца која напусте школовање. Због тога је веома важна улога стручних, педагошко-психолошких служби у школама које би требало да детектују која деца нису социјално довољно укључена, имају изостанке из школе и негативне оцене и која на неки начин показују социјалну искљученост, односно деца која су из породица у стању социјалне ускраћености. Битно је да они не заврше на улици, да се ради са њима, да се спречи тај школски неуспех и да се задрже у образовању. Важно је да сви ученици до пунолетства буду у школском систему, зато што је то најбоља брана да они не постану жртве трговине људима, рекла је Етела Јеринкић.

Директорка Центра за социјални рад Дијана Прћић нагласила је, између осталог, да је циљ активности мреже научити децу и младе како да препознају опасност, како да реагују и коме да се обрате.

Ова акција се спроводи у осам градова Србије, а главна питања односе се на објашњавање самог појма трговине људима, како је препознати и како је спречити. Пројекат је финансиран од стране Европске уније, Канцеларије Владе Србије за сарадњу са цивилним друштвом и Немачке организације за међународну сарадњ (ГИЗ).

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података