Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Концерт Загребачког гудачког квартета и изложба ликовних уметника

07.11.2013.

Бесплатан концерт Загребачког гудачког квартета који ће се одржати у уторак, 12. новембра, у Великој већници Градске куће, од 19 часова, у организацији Завода за културу војвођанских Хрвата и Удружења „Елецте“ и изложба тројице ликовних уметника из Загреба, у среду, 13. новембра, у Галерији „др Винко Перчић”, културно-уметнички су догађаји најављени на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру Градске куће.

7432_1.jpg

Ово је први наступ Загребачког гудачког квартета у Суботици, рекао је Томислав Жигманов, директор Завода за културу војвођанских Хрвата.

- Ови догађаји су последица релативно сталне сарадње између културе војвођанских Хрвата и града Загреба на начин да смо, по нама, успели да и више него значајне културне догађаје доведемо у Суботицу. Наравно, као и увек, то радимо и са нашим партнерима, не желимо да будемо гето који ће у затвореном, засебном простору организовати одређену врсту догађаја него желимо да будемо интегрални део културне сцене у граду, нагласио је Жигманов.

На програму Загребачког гудачког квартета су дела Игора Куљерића, Лудвига ван Бетовена и Петра Иљича Чајковског, најавио је Милош Радовић, председник Удружења „Елецте” и додао да је реч о изузетно захтевном програму, како у погледу стила и динамике тако и погледу интерпретације.

- Организација наступа Загребачког гудачког квартета је само наставак добре сарадње Удружења 'Елецте' и Завода за културу војвођанских Хрвата. Изузетно нам је драго што смо у прилици да организујемо концерт квартета који представља једну од најстаријих хрватских културних институција. Загребачки гудачки квартет основан је 1919. године, наступао је на свим континентима и до сада је имао преко 4.000 наступа, рекао је Радовић.

У среду, 13. новембра, у 19 часова, у Галерији „др Винко Перчић” отвориће се изложба тројице ликовних уметника из Загреба различитог сензибилитета, Ватрослава Кулиша, Банета Миленковића и Золтана Новака, под називом „Хоммаге сликарству”, рекао је Спартак Дулић, директор Галерије „др Винко Перчић”.

Изложба ће моћи да се погледа до 15. децембра, радним данима од 9 до 18 часова и 30 минута, и суботом од 10 до 14 часова.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја