Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Концерт Загребачког гудачког квартета и изложба ликовних уметника

07.11.2013.

Бесплатан концерт Загребачког гудачког квартета који ће се одржати у уторак, 12. новембра, у Великој већници Градске куће, од 19 часова, у организацији Завода за културу војвођанских Хрвата и Удружења „Елецте“ и изложба тројице ликовних уметника из Загреба, у среду, 13. новембра, у Галерији „др Винко Перчић”, културно-уметнички су догађаји најављени на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру Градске куће.

7432_1.jpg

Ово је први наступ Загребачког гудачког квартета у Суботици, рекао је Томислав Жигманов, директор Завода за културу војвођанских Хрвата.

- Ови догађаји су последица релативно сталне сарадње између културе војвођанских Хрвата и града Загреба на начин да смо, по нама, успели да и више него значајне културне догађаје доведемо у Суботицу. Наравно, као и увек, то радимо и са нашим партнерима, не желимо да будемо гето који ће у затвореном, засебном простору организовати одређену врсту догађаја него желимо да будемо интегрални део културне сцене у граду, нагласио је Жигманов.

На програму Загребачког гудачког квартета су дела Игора Куљерића, Лудвига ван Бетовена и Петра Иљича Чајковског, најавио је Милош Радовић, председник Удружења „Елецте” и додао да је реч о изузетно захтевном програму, како у погледу стила и динамике тако и погледу интерпретације.

- Организација наступа Загребачког гудачког квартета је само наставак добре сарадње Удружења 'Елецте' и Завода за културу војвођанских Хрвата. Изузетно нам је драго што смо у прилици да организујемо концерт квартета који представља једну од најстаријих хрватских културних институција. Загребачки гудачки квартет основан је 1919. године, наступао је на свим континентима и до сада је имао преко 4.000 наступа, рекао је Радовић.

У среду, 13. новембра, у 19 часова, у Галерији „др Винко Перчић” отвориће се изложба тројице ликовних уметника из Загреба различитог сензибилитета, Ватрослава Кулиша, Банета Миленковића и Золтана Новака, под називом „Хоммаге сликарству”, рекао је Спартак Дулић, директор Галерије „др Винко Перчић”.

Изложба ће моћи да се погледа до 15. децембра, радним данима од 9 до 18 часова и 30 минута, и суботом од 10 до 14 часова.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIАНКЕТА КОРИСНИКА ТАКСИ ПРЕВОЗАImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података