Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Најбољи резултати ЖФК Спартак у историји клуба

22.10.2013.

Пошто се убрзо ближи крај сезоне за ЖФК Спартак одражана је пресс конференција клуба на којој су сумирани успешни резултати у текућој години. Медијима се обратио Зоран Арсић, председник клуба и испред Града Суботице, Немања Симовић, задужен за спорт.

7425_1.jpg

Немања Симовић је отворио пресс конференцију и поздравио велике резултате женског фудбалског клуба -  Ово је најуспешнија година за ЖФК Спартак. Било је ми је задовољство у протеклом периоду да читам натписе где се хвали суботички спорт и рад ЖФК Спартака. Њихов рад у овој сезони али и рад у протеклом периоду. Није било лако, требало је пре 5-6 година препознати ову идеју развоја женског фудбала. Град и клуб су препознали ту идеју и сада имамо чврстог шампиона Србије. Мислим да неће бити превише преурањено ако им већ сада честитам на новој титули са обзиром на квалитет који поседују. Тако да нас највероватније поново очекује такмичење у ЛИги шампиона а можда и квалификациони турнир у нашем граду. Сада смо били међу 32, али уз стечено искуство и мало бољи жреб, Спартак следеће године може да направи корак више. Клуб има велики број репрезентативки па стога и доста спортских стипендиста. Град је помогао и у виду превоза како у домаћем првенству тако и на такмичењима у Европи.

Председник клуба Зоран Арсић сумирао је резултате овог клуба са чиме се завршава сезона 2012/13 која је најуспешнија такмичарска сезона у историји клуба. - Имамо један парадокс на самом почетку, најбољи резултати у најтежим и кризним годинама. Ова година је обележена  трећом узастопном титулом шампиона Србије и другим узастопним Купом, освајањем првог места на Квалификационом турниру у Румунији, пласман међу 32 најбоље екипе Европе, трансфером Јелене Чанковић у Барселону, оснивањем фудбалске школе и најбољим пласманом у историји српских клубова на листи УЕФА организације, али и најбржим постигнутим голом на свету. Ово је велики искорак за само једну годину. Освојеним бодовима смо веома близу првог европског шешира. Суботица је направила најбољи спортски производ у Србији.

Осврнуо се председник на малобројне који су помогли шампиону државе, пре свега је мислио на Град и Покрајину, али и на чињеницу да Министартсво Спорта и Омладине Републике Србије није ни у једној мери уважило резулатате ових девојака које дају свој максимум на свакој утакмици. - Спартак није само градски клуб. У њему тренира чак 9 државних репрезентативки и сматрам да овај клуб заслужује нешто другачији и бољи статус. Нисмо ми прваци Месне заједнице него смо прваци Републике Србије. Оно што је незамисливо је однос Републичког Министарства омладине и спорта и, морам да истакнем, да је срамота да Министарство шампиона државе помогне са - нула динара! Од свих фудбалских клубова у Србији најдуже смо играли у Европи и најдаље стигли. Бити шампион државе, а не бити из Београда, то је озбиљна казна и озбиљан проблем за сваку средину поготово што је све у спорту постало политика. Наша деца нису крива што не станују у Београду, па да се жигошу да су из опозиционог града. То је срамота за оне који данас седе у републичком Министарству јер шаљу лошу поруку. Наша деца морају да буду равноправна са другима. Суботица је показала шта значи равноправност полова и може да буде пример свима.

Зоран Арсић је говорећи о Влади АПВ искористио прилику да се посебно захвалио председнику Скупштине АП Војводине, господину Иштвану Пастору, чијим ауторитетом и залагањем је Спартак од Владе АПВ добио 2 милиона динара. Била је то драгоцена помоћ - Средства без којега клуб не би могао да отпутује на квалификациони турнир у Румунију и оствари тако убедљиве међународне победе. - рекао је Арсић

Арсић је истакао да је Градски буџет недовољан за велики број спортских колектива који успешно функционишу у Суботици и такмиче се у највишим ранговима такмичења. - Мора се променити проценат буџетских средстава који иде у корист спорта, али се исто тако морају успоставити неки критеријуми и морају постојати резултати који оправдавају расподелу буџетских средстава. Обратићу се свим одборницима Скупштине Града, овај клуб заслужује и више и боље, јер не могу да се помирим са чињеницом да само оно што је из Београда треба да буде шампион државе. Суботички клубови су у врху најелитнијих домаћих такмичења, али се ниједан не може похвалити да у пулу спонзора има ишта друго на свом банеру осим Града Суботице. Услови за рад клубова су више него скромни, а дајемо изузетно лепе резултате.

На крају конференције Зоран Арсић се захвалио свим медијским кућама чијом заслугом из овога града одлази лепа прича о учешћу жена у спорту. Захвалио се Граду Суботици, Ресору спорта и омладине, а истакао је и врло добру сарадњу са Фудбалским Савезом Србије и Спортским Савезом Суботице. Посебно се захвалио приватном предузећу Биромаркет из Суботице, које је клубу донирало пропагандни материјал. Такође је исказао велику захвалност ФК Виноградар и Винском двору из Хајдукова, као и ресторану Спартак који имају разумевање за проблеме ЖФК Спартак и помажу у домену својих могућности.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>