Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Маратонац Игор Војнић Зелић претрчао 246 km

04.10.2013.

Игор Војнић Зелић, суботички маратонац, први је спортиста из Србије који је наступио и успешно завршио једну од најтежих ултрамаратонских трка на свету – чувени Спартатлон, трку у дужини од 246 километара која узоре види у античком тркачу-куриу Пиедипидесу који је трчао од Спарте до Атине носећи важну поруку. Игор је члан Ултрамаратон клуба Палиго Палус, који је у протеклом периоду имао успеха и са млађоим тркачима, на ултрамаратону у Швајцарској.

7418_1.jpg

– Задовољство је што Палиго Палус остварује сјајне резултате ове године. На сваки позив за помоћ смо радо одговорили, пре свега због изузетних резултата дивне деце. Наравно, посебне честитке иду Игору Војнић Зеллићу који је остварио вансеријски резултат на чувеној трци – истакао је Немања Симовић, члан Градског већа Суботице задужен за спорт.

Својим резултатом Игор Војнић Зелић је потврдио да је прави „Спартанац“.

– Још увек сам под утисцима, још увек нисам средио све емоције. Било је то јединствено искуство које се мора доживети. Ово је квалификациона трка, морате имати резутате од раније и на трци се појави сам врх ултрамаратонског трчања. Наступило је 350 учесника из преко 40 земаља. У лимиту од 36 сати трку је завршило 146 такмичара. Сретао сам се са људима који већ више пута покушавају да заврше трку, али им не успева. Ово је брдско-планинско-топлотно захтевна трка. Када се сажму сви услови, ово је са правом један од десет најтежих ултрамаратона на свету. Занимљиво је да се на 150 километру налази планина где имате успон, како сам ја проценио од 20%. Идете буквално козијом стазом уз планину. По легенди, ту је древни тркач срео бога Пана, а чини ми се да су га срели и многи од нас те вечери, око 2-3 сата. Трка је временски ограничена, и не само то, постоји чак 75 „чек поинта“ у које се морате јавити у одређено време. Ако закасните на било који, па чак и на 74, на пример, дисквалифковани сте. Крај трке је код статуе краља Леонидаса и то је моменат када вас дефинитивно савладају све емоције – изнео је Војнић Зелић само део својих утисака са трке и додао:

– Хвала Граду Суботици и Немањи Симовићу, др Ибоји Радуловић из Спортске амбуланте у Суботици, продавници суплемената „Еxплоде“, пратиоцима на трци Сандри Мачковић и Антуну Бодићу, физиотерапеуту Божидару Петричевићу, Елвири Јаноши на подршци и саветима, Атили Јанковићу из клуба. Хвала свима који су ми слали поруке, свака од њих је значила пуно у моментима када се чинило да не могу даље.

Била је ово прилика и да се похвале млади чланови Палиго Палуса који су на 24-чавосном ултрамаратону у Швајцарској освојили прво место.

– Учествовали смо на значајном такмичењу у Швајцарској. 21. и 22. септембра. Штафетну трку смо завршили на првом месту, направили смо резултат од 286 километара – истакао је Борис Милидановић, члан првопласиране штафете у којој су били још Анет Немет, Флора Јурчек, Ева Дулић, Александара Гојковић и Ингрид Балаи.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>