Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из спорта

Фудбалерке Спартака против Русијанке

02.10.2013.

ЖФК Спартак остао је једини представник Србије који се такмичи у Европи. Фудбалерке Спартака налазе се међу 32 најбоље екипе Европе и у следећем двомечу нокаут фазе дочекују екипу Россиyанке из Москве. Прва утакмица се игра на стадиону Спартака 9. октобра у 15h док је реванш седам дана касније у Русији. Тим поводом ЖФК Спартак је одржао пресс конференцију на којој су учествовали спортски директор Бојан Арсић, капитен Виолета Словић, њен заменик Невена Дамјановић и Немања Симовић, члан градског већа за спорт.

7276_1.jpg

Россиyанка се налази на петом месту УЕФА ранг листе у женском фудбалу. Искусна екипа која има скуп јаких појединаца најчешће игра у формацији 4-3-3 и то дефанзивно. Екипа је слабија у односу на прошлу сезону и тренутно се налазе на петом месту у првенству. Спартак препушта улогу фаворита рускињама али тражи своју шансу за историјски пласман међу 16 најбољих екипа Европе.


Немања Симовић. члан градског већа задужен за спорт истакао је добар рад у женском фудбалском клубу - На самом почетку желим да се захвалим овим девојкама које су довеле утакмицу Лиге шампиона поново у наш Град. Учинићемо све да Суботица буде добар домаћин утакмице Лиге шампиона и очекујем да смо створили одређене предуслове да ове године одемо корак даље. Наравно не желим са резултатом да оптеретим ове младе девојке јер је засигурно велики успех ново учешће у елитном рангу такмичења. Клуб одлично ради, радује чињеница да су појачали рад у школи фудбала и оформили Б тим.

Бојан Арсић, спортски директор клуба је истакао озбиљност организације овакве утакмице у Суботици - ЖФК Спартак се изузетно уважава у Европској кући фудбала, постали смо неки мали хит јер успевамо сваке године да се пласирамо у Лигу Шампиона и то се цени. Имамо и проблема и мислим да смо превазишли оквире Града јер смо једини представници Србије у фудбалу који се још увек такмичи у Европи. Град и ми смо партнери и желимо што боље да организујемо овај сусрет и да удовољим УЕФА стандарду. Желимо да одиграмо меч у Суботици, јер је овај град то заслужио. У завршним смо преговорима са ТВ преносом и надам се да ће слика из Суботици отићи широм света. Ове године ЖФК Спартак ће бити приморан да наплаћује улазнице, што од нас и тражи УЕФА. Улазница ће се продавати по цени од 300 динара, а са прикупљеним средствима ћемо покушати да покријемо неке ставке око организације самог меча.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја