Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Бициклима до Хиландара

05.07.2013.

Четворица студената са Грађевинског факултета из Суботице одлучила су да бициклима посете Хиландар. На пут дуг 2.100 километара упутиће се у раним јутарњим часовима у петак 5. јула. Планирано је да на путу проведу укупно 27 дана од чега ће пет дана бити на Светој Гори. Подршку око реализације целог пројекта добили су од Грађевинског факултета и Града Суботице, због чега их је пред далек пут примио Немања Симовић, члан градског већа задужен за спорт.

7020_1.jpg

На пут ће кренути Бојан Јелић, Саша Рудински, Мирко Кујунџић и Никола Тодоровић који је реко нешто више о смелом бициклистичком подухвату. - Нас четворица смо се одлучили да одемо на ходочашће на Свету Гору. Пут смо поделили у две етапе, прва је одлазак до Хиландара а друга повратак кући. Прва је дужине 950 километара где пролазимо кроз Србију, Бугарску и улазимо у Грчку. Друга је дужине 1100 км. Повратак кући који је нешто дужи пошто се враћамо кроз Македонију и источну Србију. Дневно ћемо прелазити око 120 километара. Планирамо да након дневних вожњи ноћи проведемо у манастирима који се налазе на нашем путу до крајњег одредишта.

Одакле идеја и жеља за оваквим подухватом. - Одувек је постојала жеља да посетимо тако свето место као што је Света Гора, и Хиландар. Студенти смо грађевинског факултета па самим тим имамо и већу жељу да погледамо грађевине које су изграђене у дванаестом веку. Тренутно је у току обнова Хиландара због великог пожара, који га је захватио, па ћемо да понудимо и своју помоћ, да дамо неки допринос уколико је то могуће.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>