Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Вести из спорта

Бициклима до Хиландара

05.07.2013.

Четворица студената са Грађевинског факултета из Суботице одлучила су да бициклима посете Хиландар. На пут дуг 2.100 километара упутиће се у раним јутарњим часовима у петак 5. јула. Планирано је да на путу проведу укупно 27 дана од чега ће пет дана бити на Светој Гори. Подршку око реализације целог пројекта добили су од Грађевинског факултета и Града Суботице, због чега их је пред далек пут примио Немања Симовић, члан градског већа задужен за спорт.

7020_1.jpg

На пут ће кренути Бојан Јелић, Саша Рудински, Мирко Кујунџић и Никола Тодоровић који је реко нешто више о смелом бициклистичком подухвату. - Нас четворица смо се одлучили да одемо на ходочашће на Свету Гору. Пут смо поделили у две етапе, прва је одлазак до Хиландара а друга повратак кући. Прва је дужине 950 километара где пролазимо кроз Србију, Бугарску и улазимо у Грчку. Друга је дужине 1100 км. Повратак кући који је нешто дужи пошто се враћамо кроз Македонију и источну Србију. Дневно ћемо прелазити око 120 километара. Планирамо да након дневних вожњи ноћи проведемо у манастирима који се налазе на нашем путу до крајњег одредишта.

Одакле идеја и жеља за оваквим подухватом. - Одувек је постојала жеља да посетимо тако свето место као што је Света Гора, и Хиландар. Студенти смо грађевинског факултета па самим тим имамо и већу жељу да погледамо грађевине које су изграђене у дванаестом веку. Тренутно је у току обнова Хиландара због великог пожара, који га је захватио, па ћемо да понудимо и своју помоћ, да дамо неки допринос уколико је то могуће.

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Међународни фестивал позоришта за децу    (22.09.2019.-27.09.2019.)