Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из спорта

Веслачка регата на Палићу

04.07.2013.

За дане викенда на Палићком језеру ће се одржати традиционална интернационална веслачка регата "Војводина Опен". Регату организује Веслачки савез Србије и Војводине уз покровитељство Града Суботице. У току два дана 6. и 7. јула на палићком језеру ће се такмичити 619 посада. У суботу 6. јула од 9х крећу квалификационе трке док су финалне трке на програму од 15х. Регата се наставља у недељу 7. јула такмичењем од 8х. Очекује се велики број и репрезентативних посада (Србије, Мађарске, Хрватске) којима ће ова регата послужити за припреме и увежбавање посада. Учествоваће и посада осмерца која је ове године освојила златну медаљу на Европском Првенству у Минску, међу којима је и јуниор Мартин Мачковић члан ВК Палић.

6996_1.jpg

- Сваке године покушавамо да подигнемо ову регату на виши ново. Упркос нешто мањем одзиву веслача, регата ће бити сигурно квалитетнија јер долазе јаче посаде. Долазе и репрезентативне посаде као и 26 клубова који ће имати своје веслаче на овој регати. Први дан ће се такмичити 452 посаде, док ће други дан на језеро изаћи 167 посада. Биће пуно трка, квалификација и очекујем веома квалитетно такмичење. - исртакао је тренер ВК Палић, Томислав Звекановић.

Александар Ивковић, тренер јуниорске репрезентације очекује квалитетно такмичење и праву проверу за репрезентацију. - Ми смо тренутно у фази припрема за Светско првенство које ће се одржати у Литванији. Остварили смо ове године одличне резултате на Европском првенству. Осмерац је био први, дубл скул је био други са тиме што су оборили и Светски рекорд али посада Румуније је била још бржа и веслачи двојца без кормилара су били трећи. Због ових резултата очекујемо веома квалитетан наступ на Светском првенству и нове медаље. Завршен ј епрви део припрема и ова регата ће нам бити одлична за проверу и контролу форме појединих веслача.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја