Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

ХК Спартак успешно реализовао ИПА пројекат

24.06.2013.

Хокеј клуб Спартак са својим партнером у Сегедину Хокеј клубом Тисза-Волан успешно су окончали ИПА пројекат прекограничне сарадње у Развијању односа у области хокеја на леду.

6970_1.jpg

- У условима опште економске кризе када је мало буџетских средстава, а потреба и проблема много, екстерни извори финансирања добијају више на значају. Хокеј клуб Спартак је један од ретких спортских клубова у Србији који је успео да обезбеди средства за своје функционисање из иностранства. Ради се о ИПА Програму прекограничне сарадње Мађарске и Србије. Пројекат је трајао осамнаест месеци и последњим даном јуна се успешно окончао, рекао је Александар Ловчански, руководилац пројекта са суботичке стране.

Основна намера две стране је била да се кроз учешће деце из Суботице и Сегедина у заједничком тиму омогући њихово повезивање на спортском плану. Пројекат је обухватио и афирмацију хокеја али и добросуседске односе два братска града. Млади хокејаши два клуба учествовали су на заједничким припремама. Поред тога заједно су наступали у првенству Мађарске хокејашке лиге у сезони 2012/13. Кроз пројекат млади хокејаши су одиграли 84 утакмице. Укупан буџет оба партнера износио је 88.000 евра од чега ће Српској страни припасти 34.660 евра.

На данашњој конференцији присуствао је и др Пал Липаи, председник ХК Тисза Волан који је задовољан успешним окончањем пројекта. Истакао је да су два спортска клуба у дугогодишњим добрим односима и да је успешно окончање оваквог пројекта само потврда тога. Територијално клубови су веома близу и природно је да се добро слажу и функционишу. Пројекат није било лако окончати пошто се прво мора све исфинансирати и тек по окончању и правдању средстава Европска унија одобрава исплату унапред одређене количине средстава.

Обе стране су се сложиле да ће се по завршетку радова на покривању стадиона малих спортова у Суботици стећи пуно бољи услови за рад ХК Спартак и самим тим може доћи до још интензивније и боље сарадње два клуба.

Уласком Републике Хрватске у Европску Унију отварају се нове могућности за ХК Спартак који ће покушати и са западним суседима да оствари добру сарадњу и нађе партнера за нови пројекат.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>