LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из културе

Концерт Викторије Курина

10.06.2013.

Млада суботичка виолинисткиња, Викторија Курина, одржаће солистички концерт у среду, 12. јуна 2013. године,  од 20 часова у Великој већници Градске куће. Концерт се одржава у оквиру концертне сезоне коју организује град Суботица, а улаз је бесплатан.

6920_1.jpg

Талентована уметница је виолину почела да свира са седам година, а недавно је напунила 18. У истој години је завршила трећи и четврти разред Средње музичке школе у класи професора Милоша Николића, и на јесен школовање наставља у Аустрији, на Академији за виолину у Линцу.

Члан Градског већа задужен за културу, Милош Николић, рекао је, тим поводом, да је изузетан таленат Викторије Курина већ потврђен бројним признањима и наградама.

- Викторија је једна од мојих првих ученица.  Много пута је била првак државе, добијала је бројне  награде у нашој земљи, а са девет година је била трећа у Европи, на најпрестижнијем такмичењу до 16 година у Чешкој, истакао је Милош Николић.

Викторија Курина је казала да ће у оквиру концертног програма свирати дела Баха, Чајковског, Стојановића и других композитора.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Председнички избори
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја