Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Почела 27. „Клинцијада“

27.05.2013.

У Суботици је данас почела 27. по реду манифестација посвећена дечјем стваралаштву под називом „Клинцијада“ током које ће, у наредних пет дана, око 1.600 малишана на три локације у граду својим вршњацима и другим посетиоцима манифестације у преко 70 тачака показати шта су научили током године од својих васпитача. Клинцијада“ је данас отворена у Мађарском културном центру „Непкер“. Манифестацију организује суботичка Предшколска установа „Наша радост“ уз подршку града Суботица.

6827_1.jpg

На „Клинцијади“ ће ове године наступити 1.400 малишана из ПУ „Наша радост“, док ће око 200 деце, која долазе из предшколских установа „Лабуд Пејовић“ из Бечеја и „Полетарац“ из Оџака, као и суботичких балетских клубова „Мон Мираге“, „Лариса“ и „Цреативе“ и ПУ „Наше наде“, наступити као гости манифестације.

Члан Градског већа задужена за образовање др Етела Јеринкић истакла је, између осталог, да је ова манифестација прилика да се подсетимо на речи познате италијанске лекарке и педагога Марије Монтесори која је рекла да је дете духовни творац нас одраслих. У том знаку, истакла је, требало би да протекне и овогодишња „Клинцијада“.

„Клинцијада“ ће се у „Непкеру“ до среде, 29. маја, одржавати од 9 часова, 10,15 часова и 17 часова, а у четвртак, 30. маја, у 9 и 10,15 часова. У четвртак, 30. маја, програми ће се одвијати у Хали спортова, од 16 часова, док ће у петак 31. маја, од 17 часова, у Великој већници Градске куће бити одржан 5. меморијални концерт „Невзета Кадирић“ .

Суботица је колевка предшколског васпитања и образовања на овим просторима, јер је у њој основано прво забавиште на Балкану - 18. септембра 1843. године. Град се као оснивач појављује 1859. године када се отварају два забавишта, а касније их је било све више распоређених по квартовима.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података