LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из образовања

Почела 27. „Клинцијада“

27.05.2013.

У Суботици је данас почела 27. по реду манифестација посвећена дечјем стваралаштву под називом „Клинцијада“ током које ће, у наредних пет дана, око 1.600 малишана на три локације у граду својим вршњацима и другим посетиоцима манифестације у преко 70 тачака показати шта су научили током године од својих васпитача. Клинцијада“ је данас отворена у Мађарском културном центру „Непкер“. Манифестацију организује суботичка Предшколска установа „Наша радост“ уз подршку града Суботица.

6827_1.jpg

На „Клинцијади“ ће ове године наступити 1.400 малишана из ПУ „Наша радост“, док ће око 200 деце, која долазе из предшколских установа „Лабуд Пејовић“ из Бечеја и „Полетарац“ из Оџака, као и суботичких балетских клубова „Мон Мираге“, „Лариса“ и „Цреативе“ и ПУ „Наше наде“, наступити као гости манифестације.

Члан Градског већа задужена за образовање др Етела Јеринкић истакла је, између осталог, да је ова манифестација прилика да се подсетимо на речи познате италијанске лекарке и педагога Марије Монтесори која је рекла да је дете духовни творац нас одраслих. У том знаку, истакла је, требало би да протекне и овогодишња „Клинцијада“.

„Клинцијада“ ће се у „Непкеру“ до среде, 29. маја, одржавати од 9 часова, 10,15 часова и 17 часова, а у четвртак, 30. маја, у 9 и 10,15 часова. У четвртак, 30. маја, програми ће се одвијати у Хали спортова, од 16 часова, док ће у петак 31. маја, од 17 часова, у Великој већници Градске куће бити одржан 5. меморијални концерт „Невзета Кадирић“ .

Суботица је колевка предшколског васпитања и образовања на овим просторима, јер је у њој основано прво забавиште на Балкану - 18. септембра 1843. године. Град се као оснивач појављује 1859. године када се отварају два забавишта, а касније их је било све више распоређених по квартовима.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја