LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

Сарадња музичких школа из Суботице и Сегедина

26.04.2013.

На иницијативу председнице Скупштине града Марије Керн Шоља, у петак, 26. априла 2013. године, у Великој већници Градске куће уприличен је сусрет Музичке школе "Király-König Péter" из Сегедина и Музичке школе Суботица.

6741_1.jpg

Уз посредовање члана Градског већа задужене за међународну и регионалну сарадњу, Марте Добо, недавно је потписан споразум о међународној сарадњи и размени. Овакав вид сарадње између двеју школа у пограничној зони може да побољша квалитет наставе. Сегединска и суботичка музичка школа су установе, које имају различите традиције, а та различитост, кроз размену искустава, може допринети да се преиспитају постојећи видови наставе, и да се створе нови. Наизменични концерти ученика резултирају упознавање нове културне околине и омогућују шири спектар културних садржаја.

У оквиру те сарадње, ученицима Музичке школе Суботица додељене су награде освојене на недавно завршеном Републичком такмичењу музичких школа Србије. Учешће ученика Музичке школе на том такмичењу омогућила је суботичка локална самоуправа, највише кроз подршку члана Градског већа задужене за образовање др Етеле Јеринкић и Фрања Хорвата, секретара Секретаријата друштвене делатности. Подршка родитеља је такође пуно значила у остваривању овог пројекта. У току вечери ученици/такмичари Музичке школе - Лила Рац Сабо, Невена Пејчић и Јелена Грмача - својим наступом дали су увид у садржајни део такмичења.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја