Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Обележен Дан планете Земље

22.04.2013.

Поводом обележавања Дана планете Земље, 22. априла, данас је у амфитеатру Отвореног универзитета одржана завршна свечаност на којој су уручене захвалнице школама, односно ученицима и њиховим менторима - професорима и наставницима, који су се највише истакли у прикупљању батерија током такмичења у оквиру еколошке акције „Свим ученицима лампе на бицикл“. На завршној свечаности приказана су и два звучна филма, а демонстрирана је и примарна рециклажа електронског отпада. Организатори манифестације су град Суботица и Удружење „Eco-friends“.

6727_1.jpg

Члан Градског већа задужена за образовање др Етела Јеринкић је, обраћајући се ученицима и њиховим менторима, казала да је циљ ове еколошке акције да се скрене пажња на неопходност очувања природне средине.

- Отпада је данас све више и због тога је неопходно његово разврставање. Те навике не постоје код свих и зато је јако битно да се оне што пре усвоје, као и да знање које ћете данас овде стећи пренесете својим другарима. Ми другу планету немамо и зато Земљу морамо да чувамо. Професор Денеш Тот ће вам данас показати како ћемо Земљу да сачувамо од опасног, штетног електронског отпада односно батерија. Сваки килограм рециклираних батерија спашава 8.000 литара питке воде, истакла је Етела Јеринкић.

Председник Удружења „Eco-friends“, Денеш Тот, рекао је, између осталог, да се укупно такмичило десет средњих и основних школа и да је најбољи резултат у прикупљању батерија, односно примарној селекцији, остварила ОШ „Мирослав Антић” са Палића.

- Батерије су опасни елементи, распадањем уништавају пијаће воде и ми овом акцијом чувамо водене резерве. Циљ акције је и повећање безбедности ученика, јер на основу података из половине суботичких школа чак 50 одсто ученика који користе бицикл нема лампу на бициклама, нагласио је Денеш Тот.

Захвалница за освојено I место уручена је ученицима и њиховом ментору из ОШ „Мирослав Антић”, са Палића, за II место ОШ „Јован Јовановић Змај”, из Суботице, а за освојено III место ОШ „Петефи Шандор”, из Хајдукова.

Захвалнице су уручене и ученицима и њиховим менторима из основних школа „Иван Горан Ковачић”, „Сечењи Иштван” и „Ђуро Салај”, Школског центра за васпитање и образовање слушно оштећених лица Суботица, Економске средње школе „Боса Миличевић“, Хемијско-технолошке школе и Политехничке школе, из Суботице.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података