Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Шопен и Мокрањац у извођењу пијанисткиње Биљане Горуновић

17.04.2013.

- У Великој већници Градске куће, у четвртак, 18. априла 2013. године, концерт ће одржати пијанисткиња Биљана Горуновић, шеф Катедре за клавир Академије уметности у Новом Саду. Публици из Суботице професорица Горуновић ће се представити делима Шопена и Мокрањца. Концерт почиње у 20 часова, а улаз је, као и код свих концерата које организује град Суботица, слободан, саопштио је на конференцији за новинаре, одржаној у Медија-центру Градске куће, члан Градског већа задужен за културу Милош Николић.

6724_1.jpg

Шопен је вечита инспирација за пијанисте, казала је Биљана Горуновић и додала да ће на програму бити његове композиције „Полонеза фантазија”, „Седам прелида” (избор) и „Скерцо” (цис мол), као и свита-поема „Одјеци” Василија Мокрањца.

- Током свог живота пуно сам се бавила Шопеном, тим пре што сам 1993. године била на међународном конкурсу у немачком граду Гетингену и постала лауреат тог међународног такмичења. На програму је и српски аутор Василије Мокрањац, једно незаобилазно, драматично, комплексно и у сваком смислу садржајно дело. Можда на први поглед делује како спој Шопена и Мокрањца није баш сасвим згодан, али ја се трудим да на програму имам и српске композиторе, истакла је Биљана Горуновић.

Она је казала да је почетком 2000. године, поводом обележавања 50 година од смрти композитора Милоја Милојевића премијерно извела циклус „Камеје“ оп. 51 и објавила компакт диск за ПГП РТС заједно са „Минијатурама“ и „ Мелодијама и ритмовима са Балкана“ истог аутора.  

Биљана Горуновић је рођена 1968. у Београду и, како је рекла, има две средње музичке школе (МШ „Мокрањац” у Београду и музичко училиште у Москви) и два магистеријума (Конзерваторијум „Чајковски” у Москви и Факултет музичке уметности у Београду).

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIАНКЕТА КОРИСНИКА ТАКСИ ПРЕВОЗАImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података