LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из спорта

Габор Сагмајстер 11. у Абу Дабију

11.04.2013.

Габор Сагмајстер једини представник Србије успешно је завршио рели у Абу Дабију који се вози у оквиру Светског Купа. Рели је трајао пет дана за које време су такмичариу прешли 1300 километара. Габор је овогодишњи рели завршио на 11. месту у генералном пласману мотоциклиста што му је најбољи пласман на овом такмичењу. Победник релија је Марк Кома (Шпанија, КТМ), други је био Гонкалвеш (Португал, Спеедбраин) са заостатком од само 0,32. Трећи је био Сандерленд (В.Британија, Хонда) 8,45. Клупски колега Сагмајстера, Миран Становник н акрају је заузео седмо место.

6716_1.jpg

- Презадовољан сам. Било је укупно 36 мотоциклиста. Мало је недостајало да се пласирам међу десет најбољих, али просто нисам смео да ризикујем и превише форсирам последњег дана. Ипак, мој мотор је већ “преживео” два Дакара и два Абу Даби релија и није нов. Прешао је више од 20 хиљада километара и право је чудо каже мој механичар Кајзер Торстен да је стигао до циља. Мислим да је 11. позиција значајан напредак у односу на очекивања. Један Хелдер Родригез, ас светске класе, завршио је рели на 19. месту. Хвала свима који су ми помогли да дођем у Емирате и представљам моју земљу на Светском првенству. Ту пре свега мислим на спонзоре “Еуро петрол” и “Еуро гас”, на Министарство омладине и спорта Србије, Владу Војводине, град Суботицу и остале који су веровали у мене – одушевљен је био Габор Сагмајстер.

У Емиратима је у току славље, али и паковање такмичарских екипа.

- По реду летења у Београду смо у суботу преподне, а одатле правац Суботица, односно Хоргош на прву трку Отвореног шампионата Србије у мото кросу. Нисам сигуран да ли ћу возити јер ми нови мотор још није стигао, али ћу свакако пробати да позајмим од неког неки половни. Другим речима у недељу или гледам или возим. Али још једном морам да поновим да сам јако срећан због пласмана у Емиратима, јер зна се ко све вози на Светском купу – сумирао је Сагмајстер.

У конкуренцији аутомобилиста победник Абу Даби релија постао је Шпанац Нани Рома са “Минијем” (16:38,02).

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја