Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Спортисти се придружили рекреативној радионици

16.03.2013.

У ОШ "Соња Маринковић" одржана је интерактивна радионица, као једна у низу манифестација која ће се одржати у нашем граду до 02.04. када ће бити обележен Светски дан аутизма.

6699_1.jpg

Целокупној акцији се прикључио и ресор за спорт града Суботице. Данас су чланице женског фудбалског клуба Спартак, актуелног првака државе, као и чланице одбојкашког клуба Суботица уз дечије позориште активно учествовале у радионици са децом са аутизмом. Заједно су израђивали плаве цветове.

Више о данашњој радионици рекла је Данијела Андрашић, координатор пројекта - Желели смо да на интересантан начин обележимо овај дан. Данас смо правили плаве цветове. Зашто плаве? Зато што је плава боја, боја аутизма. Правимо латице, састављамо цветиће и правимо мале букетиће. Сваки наш суграђанин који жели да нам се придружи, да нас подржи може да дође у Градску кућу 2. априла када ћемо обележити светски дан аутизма.

Има неке симболике у плавој боји данас, пошто је плава боја и боја СД Спартак, најмасовнијег спортског друштва Србије. - Суботица јесте град спортова и никада не пропустимо прилику да позовоме наше спортисте да учествују са нама. Данас су ту фудбалерке ЖФК Спартак, одбојкашице ОК Суботица, као и Марта Ароксалаши директорица Дечијег позоришта. Ја им се овог пута захваљујем као и Граду Суботици који нас у великој мери подржавају и излазе у сусрет.

По речима Данијеле Андрашић аутизам је развојни поремећај који настаје у раном детињству и траје до краја живота. Најизразитији је у две области то су комуникација и социјална интеракција. Учесталији је код мушке деце и врло је хетероген, тако да се код аутистичне деце јавља читав спектар аутистичних поремећаја.

Следећа манифестација у оквиру обележавању Светског дана особа са аутизмом одржаће се у Основној школи „Иван Милутиновић“ 19. марта са почетком у 16 часова.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>