LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из културе

Концерт „Шансона”

03.04.2013.

- У петак, 5. априла 2013. године, у Великој већници Градске куће одржаће се концерт „Шансона” - Александар Дујин оркестра. Концерт „Шансона” почиње у 20 часова, а улаз је, као и код свих концерата које организује град Суботица, слободан, саопштио је на конференцији за новинаре, одржаној данас у Медија-центру Градске куће, члан Градског већа задужен за културу Милош Николић.

6691_1.jpg

Шансона је музика настала у Француској пре стотинак година, на улици, да би касније „прешла” у затворене просторе и током година постала део опште светске културе и баштине, казао је композитор и пијаниста Александар Дујин.

- Моја жеља је била да направим паралелу између француске шансоне – музике Шарла Азнавура, Жилбер Бекоа и Едит Пјаф, и нашег највећег извођача овог музичког жанра – Драгана Стојнића. Солисти на концерту ће бити Вања Манић Матић, која ће на француском језику донети све те предивне тонове француске класичне шансоне, и Зоран Шандоров, који ће извести програм Драгана Стојнића, истакао је Дујин.

Он је рекао да ће на концерту „Шансона” учествовати и две младе Суботичанке, учеснице недавно одржаног фестивала „Дани франкофоније” у Новом Саду, које ће извести по једну нумеру на француском језику.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Председнички избори
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја