Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Обилазак пречистача на Светски дан вода

22.03.2013.

Поводом 22. марта, Светског дана вода, ЈКП „Водовод и канализација“ организовало је отворени дан за приказивање најновије технологије на пречистачу, током којег су стручњаци из тог предузећа представницима локалне самоуправе и бројним гостима приказали процес пречишћавања отпадних вода са територије града Суботице, уз примену свих техничких, технолошких и еколошких мера и стандарда прописаних законима и другим прописима. Поред представљања рада пречистача, предочени су и планови и пројекти за 2013. годину.

6666_1.jpg

На конференцији за штампу уприличеној тим поводом речено је да ускоро следи добијање употребне дозволе за рад пречистача. Вршилац дужности директора ЈКП „Водовод и канализација” Валерија Тот Годо је казала да је услов за добијање употребне дозволе за рад уређаја санација недостатака констатованих током техничког пријема, и да су са представницима извођача радова, холандском фирмом „DHV”, почетком марта окончани преговори о вансудском поравнању за штету коју је ЈКП „Водовод и канализација” претрпело.

- Уз помоћ независне стручне комисије која је дала препоруку за потписивање вансудског поравнања 1. марта смо постигли договор и приступили потписивању Споразума о накнади штете, коју је наше предузеће претрпело, на износ од 324.000 евра. Први део накнаде у износу од 190.000 евра уплаћен је на наш жиро-рачун истог дана, након потписивања Споразума, а преостали део процењене штете у износу од 134.000 евра биће уплаћен након издавања потврде о добром извршењу посла на линији муља, рекла је Валерија Тот Годо.

Она је истакла да је ЈКП „Водовод и канализација” вратило гаранције у износу од 1.160.000 евра за линију воде и преузело на себе извршење санације бетонских конструкција.

- ’DHV’ ће одржавати важећим до 2020. године још две гаранције по 50.000 евра. Наша процена је била, и остала до данас, да две трећине уговореног износа покрива трошкове санације на линији воде, а остатак средстава можемо преусмерити у слободно коришћење преосталих наших важних пројеката, казала је Валерија Тот Годо.

У овој години почеће реализација значајног пројекта изградње комуналне инфраструктуре који се односи на водоснабдевање и одвођење отпадних вода, каже Горан Мијатовић, пројект-менаджер ЈКП „Водовод и канализација”.

- Вредност тог пројекта је 25 милиона евра, а ради се о пројекту унапређења вода, и питких, и одвођењу отпадних, с тим да ће, уколико буде могућности да се прикупе средства, подразумевати и мањи уређај за пречишћавање отпадних вода насеља Бајмок. Сама конструкција пројекта односи се на изградњу неколико капиталних објеката - Водозахват 2, и колекторе ИИ и ВИИ када је реч о одвођењу отпадних вода. Што се тиче питке воде, ту су још и одређени аквадукти, односно магистрални водови који ће добром између будућег Водозахвата 2 и постојећег Водозахвата 1, обезбедити низ погодности када је у питању пружање услуге свим нашим потрошачима, нагласио је Мијатовић.

Почетак радова очекује се крајем ове године, а реализација комплетног пројекта трајаће четири године.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података