LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

Оломоуц - Усамљена планета - скривени драгуљи Европе

20.03.2013.

Оломоуц – једини чешки град који ј уврштен у публикацији „Усамљена планета – скривени драгуљи Европе“.

6655_1.jpg

„Усамљена планета“ је престижно издање путописног водича које је објавило списак 10 „скривених драгуља Европе“, прелепих, али недовољно познатих градова. Оломоуц је доспео на седмо место и сматра се најлепшим градом у Републици Чешкој.

Док се остали водичи утркују да привуку туристе, представљаући Карлов мост у Прагу, ви се налазите у Оломоуцу, вероватно најлепшем граду у Републици Чешкој. Овај град поседује све архитектонске карактеристике као и престоница Чешке, али без тамошње хаотичности. А има и неколико своји адута: баците поглед на астрономски сат у Хорни Намештију дизајниран у комунистичком стилу, тумарајте дворанама павиљона из 12. века и ручајте обилато у ресторанима попут U Anděla. Више о томе на www.tourism.olomouc.eu.

Осим Оломоуца, на листу су уврштени и други градови, као на пример Burg Satzvey у Немачкој, Харлем у Холандији, La Coruña у Шпанији, Клаипеда у Естонији и Амиенс у Француској.

Представници Локалне самоуправе Оломоуца са поносом истичу одговорност у намери да очувају историјску баштину, као и јединствени амбијент града. Овај догађај представља прекретницу у историји нашег града. Надамо се да ће допринети развоју Оломоуца од „скривеног драгуља“ до популарне туристичке дестинације.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Председнички избори
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја