LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

Оломоуц - Усамљена планета - скривени драгуљи Европе

20.03.2013.

Оломоуц – једини чешки град који ј уврштен у публикацији „Усамљена планета – скривени драгуљи Европе“.

6655_1.jpg

„Усамљена планета“ је престижно издање путописног водича које је објавило списак 10 „скривених драгуља Европе“, прелепих, али недовољно познатих градова. Оломоуц је доспео на седмо место и сматра се најлепшим градом у Републици Чешкој.

Док се остали водичи утркују да привуку туристе, представљаући Карлов мост у Прагу, ви се налазите у Оломоуцу, вероватно најлепшем граду у Републици Чешкој. Овај град поседује све архитектонске карактеристике као и престоница Чешке, али без тамошње хаотичности. А има и неколико своји адута: баците поглед на астрономски сат у Хорни Намештију дизајниран у комунистичком стилу, тумарајте дворанама павиљона из 12. века и ручајте обилато у ресторанима попут U Anděla. Више о томе на www.tourism.olomouc.eu.

Осим Оломоуца, на листу су уврштени и други градови, као на пример Burg Satzvey у Немачкој, Харлем у Холандији, La Coruña у Шпанији, Клаипеда у Естонији и Амиенс у Француској.

Представници Локалне самоуправе Оломоуца са поносом истичу одговорност у намери да очувају историјску баштину, као и јединствени амбијент града. Овај догађај представља прекретницу у историји нашег града. Надамо се да ће допринети развоју Оломоуца од „скривеног драгуља“ до популарне туристичке дестинације.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја