Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести

Отворено Психолошко саветовалиште у Геронтолошком клубу „Кертварош“

19.03.2013.

Заменик Покрајинског секретара за здравство, социјалну политику и демографију др Радован Латиновић и директор Геронтолошког центра др Ненад Иванишевић данас су у Геронтолошком клубу „Кертварош“ свечано отворили Психолошко саветовалиште за стара лица и њихове породице, прво у нашој земљи.

6652_1.jpg

Влада АП Војводине и Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију у протеклих пет година уложили су преко 55 милиона динара у Геронтолошки центар Суботица, рекао је Латиновић, и додао да је потврда да су сва та средства инвестирана на прави начин данашњи изглед Геронтолошког центра.

- Нека истраживања показују да у најбогатијим земљама људи када одлазе у пензију можда имају мање страха од егзистенцијалних проблема, али оно што доминира јесте улажење у свет неке социјалне тишине. До одласка у пензију били су животно и радно активни, а онда, одједном, настаје празнина када их нико не зове телефоном, када се за њих мало интересују и када њихов одлазак негде није пропраћен погледима. Психолошко саветовалиште је прави потез Геронтолошког центра, јер ће помоћи грађанима Суботице да ту своју социјалну тишину не осете и не препознају као празнину и наставе да буду и животно и радно активни, истакао је Радован Латиновић.

Геронтолошки центар Суботица је захваљујући Влади АП Војводине и одлуци о проширењу услуга, односно новим услугама, развијао многе ствари које су биле прве, укључујући и Центар за рехабилитацију, ширио мрежу клубова у приградским месним заједницама и ово је само логичан наставак одличне сарадње са Владом АП Војводине, казао је Иванишевић.

- Психолошко саветовалиште, које је при Служби помоћи и неге у кући, радиће тако да ће наши суграђани моћи телефоном да заказују термине. Тренутно ће радити један психолог, а уколико се укаже потреба радиће два психолога. Идеја овог саветовалишта јесте да буде потпора свима онима којима је стручан савет како живети у трећем животном добу неопходан, али и да буде на услузи нашим суграђанима који имају одређене дилеме како да се понашају и како да поступају са својим најдражима када улазе у треће животно доба, нагласио је Ненад Иванишевић.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја