LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из спорта

Ресор спорта подржао пројекат „Рекреативна школица“

14.03.2013.

На иницијативу Градског удружења за помоћ особама са аутизмом а уз подршку ресора за спорт Града Суботице у просторијама Спортског савеза одржана је презентација пројекта „Рекреативна школица“.  Презентација је намењена родитељима и стручним сарадницима.

6641_1.jpg

Рекреативна школица је пројекат који су осмислили доц. др Небојша Чокорило, професор на предмету рекреација на Факултету спорта и физичког васпитање из Новог Сада и професор физичког васпитања Нино Марјановић, оснивач и председник Спортско рекреативног удружења за децу и омладину са посебним потребам „Делфин“, такође из Новог Сада. Они су осмислили и адекватан план и програм активности са децом узимајући у обзир индивидуалне и групне потребе деце.

Циљ презентације је упознавање са могућностима укључивања деце и омладине са психофизичким потешкоћама у развоју у различите облике физичких активности, на један рекреативан начин у складу са њиховим потребама и способностима. Наиме деци се пружа прилика да додју у додир са одредјеним спортовима, сто ће знатно обогатити њихов друштвени зивот, осећај зједништва и  развијати спортски дух а истовремено стимулисати њихов даљи психофизички развој.

Присуствовали су и оснивачи и водитељи Спортског удружења „Полетарац“ из Суботице, професори физичког васпитања Давор Дулић и Немања Бабовић, као блиски сарадници оснивача Рекреативне школице и потенцијални реализатори њиховог програма у Суботици.

Ова активност је била прва у низу активности које ће се одржати у склопу Светског дана особа са аутизмом, који се обележава 02.04.2013. године.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја