LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

Радни састанак на тему интегрисаног развоја пограничног подручја

11.03.2013.

На иницијативу Марте Добо, члана Градског већа за међународну и регионалну сарадњу града Суботице, 11. марта 2013. године, одржан је у Суботици, радни састанак на тему интегрисаног развоја пограничног подручја.

6625_1.jpg

Учесници су разматрали могућности унапређења сарадње кроз реализацију заједничких пројеката са циљем свеобухватног  привредног и друштвеног развоја.

Састанку са циљем размене мишљења, присуствовали су високи представници локалних самоуправа Морахалома, Томпе, Кишкунхалаша и Ашотхалома из Мађарске, док су из пограничног подручја Србије, тачније северне Бачке, учествовали представници Бачке Тополе, Кањиже и града Суботице.

Констатовано је да погранична регија нуди бројне могућности за сарадњу на пољу унапређења: конкурентности привреде, заштите животне средине, употребе обновљивих извора енергије, туристичке понуде, инфраструктурног опремања, предузетништва заснованог на традицији као и на успостављању система заштите од елементарних непогода.

Учесници су се усагласили да је потребно дефинисати пројектне идеје које ће омогућити обједињени развој регије односно подручја са обе стране границе уз унапређење сарадње на свим пољима. Овај процес треба да омогући конкретизација будућих пројеката.

Почетком маја планиран је наставак разговора са циљем размене идеја, мишљења и искустава.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Председнички избори
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја