Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Изложба у Геронтолошком центру

05.03.2013.

У Гереонтолошком центру Суботица отворена је ауторска изложба једног од станара Дома за негу Атиле Пуца, под називом „Грађевине у глини“. Март је месец културе у овој установи и радови станара израђени у току радне терапије биће изложени током марта.

6613_1.jpg

Изложбу је отворио члан Градског већа задужен за културу Милош Николић који је, између осталог, рекао да за нешто чиме волите да се бавите никада није касно.

- Мислим да смо један такав сличан случај имали кроз телевизијски шоу ’Ја имам таленат’, где је усешно наступала и наша суграђанка Хајналка Буш. Искрено се надам да ћемо радове Атиле Пуца видети у неким озбиљнијем простору. Човек, једноставно, живи неки свој сан и ради оно што највише воли, истакао је Николић.

За станаре и запослене у Геротолошком центру март је месец културе посвећен изложбама станара, најавио је директор Геронтолошког центра др Ненад Иванишевић.

- Овај месец посвећујемо излагању онога што наши корисници током радно окупационе терепије раде. После изложбе Атиле Пуца, која је, иначе, врло лепа, приредићемо изложбу која ће бити карактеристична по томе што ће се излагати таписерија, а након тога и изложбу нашег најстаријег корисника по стажу, госпође Анице Вилк, која је овде преко 50 година. Све је то, у ствари, увод у једну велику изложбу коју токм априла планирамо да одржимо у Хотелу ’Галерија’ на тему старости, казао је Ненад Иванишевић.

Атила Пуц живи у Дому за негу и никада се није бавио уметношћу док 2005. године није дошао у додир са глинером у току радно окупационе терапије. Од тада, како је рекао, покушава да кроз радове у глини представи како изгледају градови у његовим очима.

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
«Desiré»   (23.11.2019.-30.11.2019.)