Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Окончан ИПА пројекат „Те пер”

27.02.2013.

У оквиру ИПА прекограничног програма Мађарска–Србија, Позориште „Деже Костолањи” из Суботице и Удружење „Маск” из Сегедина реализовали су пројекат „Те пер”, саопштено је на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће. Кроз ову копродукцију настале су три представе (Град демона, Сам ђаво и Пас-порт Европа), у режији Андраша Урбана, директора Позоришта „Деже Костолањи”, а обављен је и истраживачки рад на терену у пограничном подручју између Суботице и Сегедина. Три театарска комада која говоре о животу с обе стране границе, обједињена су у трилогију „Пас–порт”.

6586_1.jpg

Процесу позоришних проба претходила је нека врста социолошког истраживања на терену где су глумци Позоришта „Деже Костолањи”, суботичког и сегединског Народног позоришта кроз разговоре, интервјуе и анкете са становницима пограничног подручја Србије и Мађарске истраживали живот и квалитет живљења људи са обе стране границе. Глумци су током разговора тражили одговоре на тзв. питања различитости и сличности у оквирима одређених заједница и градова, као и у међусобним односима људи који живе на просторима које пресеца граница.

- Ми сада завршавамо овај, по мом мишљењу, успешан пројекат. Мени је било значајно то сусретање са људима, суочавање са одређеним темама и прављење представа. Иако се процес рада базирао на друштвено-истраживачком раду, представе су уметничко дело и не одражавају социолошке закључке, истакао је, између осталог, Андраш Урбан.

У Арт биоскопу „Лифка” ће у четвртак, 28. фебруара 2013. године, од 22 часа бити приказан кратки документарни филм о овом пројекту.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја