Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Подељена признања Лајош Вермеш

20.02.2013.

У уторак, 19-ог фебруара, у читаоници Градске библиотеке у Суботици, одржана је завршна церемонија у оквиру акције „Медаља Лајоша Вермеша“ кроз коју се, већ седам година, бирају и награђују најбољи спортисти и спортски клубови Суботице.

6573_1.jpg

Одлуком 25-чланог жирија који је током пет недеља, преко страница недељника „Суботичке новине“, јавно давао свој суд у спортским успесима у 2012. години, најбољи спортиста у оквиру акције „Медаља Лајоша Вермеша“ је Габор Каса, бициклиста Спартака. Каса је током целе 2012. године бележио добре резултате, а круна сезоне, као и досадашње каријере, јесте учешће на Олимпијским играма у Лондону. Док дилеме око првог места није било, много већа борба се водила за преостале две медаље за спортисте. Након сабирања поена које су давали чланови жирија друго место је припало одбојкашици Спартака Јелени Трнић, иза које стоје златна балканска и бронзана европска медаља са јуниорском репрезентацијом Србије. Треће место припало је Дејану Фрањковићу, рвачу Спартака, прваку Србије, сигурном и наступима Прве лиге Србије, али и учеснику Првенства Европе.

Сви остали спортисти који су добили гласове од чланова жирија, њих 45, добили су Вермешову плакету и поклон књигу „Велосипед господина Вермеша“, ауторке Марије Шимоковић.

У борби за титулу најбољег спортског клуба тесну победу однео је колектив Женског фудбалског клуба Спартак, испред Женског одбојкашког клуба Спартак, прошлогодишњег добитника овог признања. Фудбалерке су у прошлој години биле првакиње Србије, победнице националног Купа, те учеснице Лиге шампиона.

Традиционално, подељена је и награда за спортски подвиг године, а према оцени организатора заслужио ју је Рукометни клуб Спартак Војпут. Популарни Путари су стигли до финала Купа Србије, побеђивали су суперлигашке екипе, а зауставио их је у финалу тек Партизан и то само са голом разлике. Тај успех поново је донео Суботици европски рукомет, кроз учешће у Челенџ купу.

Награде најбољима уручио је Никола Стантић, спортски новинар и организатор акције.

Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Међународни фестивал позоришта за децу    (22.09.2019.-27.09.2019.)