Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Вести из културе

Вече камерне музике

12.02.2013.

Вече камерне музике, на којој ће заједнички наступити ученици Музичке школе смера соло певање и различитих инструменталних смерова, одржаће се у уторак, 19. фебруара 2013. године, у Великој већници Градске куће. Концерт почиње у 19 часова и 30 минута а улаз је слободан, најавиле су на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће члан Градског већа задужена за образовање др Етела Јеринкић, в.д. директора Музичке школе Суботица Едит Барлаи и професорица Музичке школе мр Тамара Марковић.

6540_1.jpg

Тамара Марковић је истакла да је Вече камерне музике први концерт камерне музике у последњих неколико деценија.

- Камерна музика је облик заједничког музицирања деце која уче да свирају различите инструменте и соло певање, као један од најсавршенијих музичких инструмената - људски глас. На овом концерту ће бити заступљени готово сви инструменти, казала је професорица Марковић.

Етела Јеринкић је рекла да је Музичка школа на почетку имала три смера - певање, виолину и виолончело, да је међу првима увела свирање на некласичним инструментима као што су хармоника и тамбура и да данас у овој школи постоје разни атрактивни смерови тако да број ученика непрекидно расте.

- У музичком животу Суботице значајну улогу је увек имала Музичка школа. Ове године она пуни 145 година и спада у једну од најстаријих васпитно-образовних институција. На почетку свог рада имала је 71 ученика, то је први податак од како се води евиденција о ученицима из 1875. године, и од тада стално бележи пораст интересовања. Данас је број ученика готово удесеторостручен, школу похађају 693 ученика, од тога 525 на српском наставном језику и 168 ученика на мађарском наставном језику, истакла је Етела Јеринкић.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја