Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Сарадња школа из три државе

08.02.2013.

Заменик градоначелника Блашко Стантић и члан Градског већа задужена за образовање др Етела Јеринкић данас су, у Зеленој сали Градске куће, разговарали са представницима Загребачке жупаније, града Загреба, основних школа из Хрватске и БиХ и директорком таванкутске ОШ „Матија Губец“ Станиславом Стантић Прћић. Након радног састанка, на коме је највише било речи о сарадњи путем прекограничних ИПА пројеката, гости и њихови домаћини су у Великој већници Градске куће присуствовали обележавању Дана ОШ „Матија Губец“ из Доњег Таванкута.

6523_1.jpg

Заменик начелника Канцеларије за образовање, културу и спорт града Загреба Теди Лушетић изразио је задовољство посетом Суботици са којом, како је рекао, Загреб остварује дугогодишњу успешну сарадњу. Он је казао да би било добро да се у наредном периоду успостави трајнија културна и образовна сарадња између ова два града.

- С обзиром на то да је Хрватска пред уласком у Европску унију и да ће Србија ући убрзо после нас, било би добро да у предстојећем периоду остваримо сарадњу и да сва она искуства која Хрватска има у повлачењу новца из европских фондова што је пре могуће пренесемо на вас. Тако ћете постићи боље резултате него што је Хрватска имала, сматра Лушетић.

Етела Јеринкић је рекла да је закључак свих учесника радног састанка да се проблем финансирања пројеката у оквиру школа треба заједнички решавати кроз аплицирање за средства из европских фондова.

- Основни проблем који се појављује приликом остваривања различитих програма и активности је финансијски моменат и заједнички смо закључили да би, с обзиром на то да се ради о школама из три државе, добро дошло укључивање у ИПА пројекте прекограничне сарадње и да се на тај начин реше недостајућа финансијска средства. Надамо се да ће сарадња бити успешна, договорени су и неки даљи кораци када ће и којим поводом школе да сарађују, истакла је Етела Јеринкић, и додала да су радном састанку присуствовали представници основних школа из Хрватске и Босне и Херцеговине које или носе име Матија Губец или имају добру сарадњу са таванкутском основном школом.

Основна школа „Матија Губец“ у Доњем Таванкуту, са испоставама у Горњем Таванкуту и у Љутову, трентуно броји укупно 350 ученика у 26 одељења, у којима се настава одржава на хрватском и српском језику.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података