Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Покривање Градског клизалишта

07.02.2013.

У текућој години испланирано је дуго очекивано покривање Градског клизалишта. Ова вест посебно је обрадовала спортисте који користе Градско клизалиште, чијим покривањем ће се продужити и усталити сезона.

6514_1.jpg

Реализација је планирана у две фазе, прва је покривање и затварање самог клизалишта, док је друга фаза изградња пратећих садржаја за потребе спортиста као што су свлачионице, санитарни чворови, простори за тренере, судије и лекара. Изградњом друге фазе задовољили би се светски стандарди и стекли услови да Суботица буде домаћин у организацији већих хокејашких такмичења. По плану клизалиште ће се покрити са специјалном мембраном (ферари платно), које пропушта светлост али рефлектује сунчево зрачење. Носећа конструкција је од челичних решетки а затварање објекта и доградња су планирани од црвене фасадне опеке у договору са Међуопштинским заводом за заштиту споменика културе. Оваква хала изискује и ново осветљење, планирано је да се монтирају “лед” рефлектори који у великој мери смањују утрошак електричне енергије. Слична хала се налази у Новом Београду где се коришћење ледене плоче омогућује у периоду од 15. септембра до 15. априла уз мање рачуне за електричну енергију до 50% у односу на садашње трошкове Градског клизалишта у Суботици.

Детаље око реализације пројекта изнео је Немања Симовић, члан Градског већа задужен за спорт. – Вредност радова на изградњи и покривању градског клизалишта је 15 милиона динара. Цео пројекат се у целости финансира средствима Града Суботице. У току фебруара и марта месеца треба да се сакупи комплетна документација како би са првим лепим данима започео да се реализује пројекат. Жеља је, да се до нове клизачке сезоне, практички до октобра месеца, заврше сви радови. Са новом кровном конструкцијом постављају се нови рефлектори који су знатно штедљивији. На овај начин добијамо један мултифункционалан простор који ће и у летњем периоду имати своју примену. Сезона трајања ледене површине ће бити продужена са три месеца на пуних седам месеци, а лети добијамо простор у којем се могу одржавати концерти и друге културне манифестације.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>