Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из спорта

Градска управа примила Габора Сагмајстера

30.01.2013.

Градоначелник Суботице Модест Дулић, председница Скупштине града Мариа Керн Шоља и члан Градског већа задужен за спорт Немања Симовић данас су, у Зеленој сали Градске куће, примили суботичког мотоциклисту Габора Сагмајстера, учесника 35. Дакар релија. Габор Сагмајстер учествовао је на шест Дакар релија и ове године је остварио најбољи пласман заузевши 61. место у генералном пласману и, уједно, осмо место међу приватним возачима пошто су најбоље рангирани били фабрички возачи иза којих стоје тимови КТМ-а, Априлије, Кавасакија ... За одлазак на овакво такмичење потребно је много средстава. Град Суботица већ четири године потпомаже Сагмајстера и његово учешће на Дакар релијима на којима уједно промовише наш град и Србију. Поред Града, Габор Сагмајстер подршку има од Еуро-Петрола, Министарства омладине и спорта Републике Србије, АП Војводине као и многих других који желе да помогну суботичком мотористи.

6494_1.jpg

- Драго ми је што сам ове године успешно завршио Дакар рели, и тиме оправдао моје спонзоре којима је то био првенствени циљ.  Одлично сам одрадио навигацију и са тиме сам баш задовољан. На овом релију није најбитније да будеш брз већ да се одлично одрадиш навигацију и орјентишеш у простору. Пуно ми помаже дугогодишње искуство, овај рели могу проћи само они који су најспособнији. Сви смо овде возачи професионалци и сви учествујемо на разним релијима али Дакар је нешто посебно. Возимо по исушеним рекама, пешчаним динама као и на великим надморским висинама од преко 5.000 м. Највећи проблем ми представља сатница. Устајемо у 03h следи доручак и припрема за старт и већ у 5h ујутру напуштамо бивак. Возимо једно 200-300 км до специјала онда се такмичимо рецимо од 08-15h онда још имамо једно 200км до следећег кампа. И тако 14 дана. Возимо и по великим температурним разликама када крећемо рано ујутру зна да буде и до минус осам степени да би преко дана температура скочила и до плус 45. За време релија прошли смо преко 8400 километара са најдужом дневном етапом од 960 километара. Морам овом приликом да се захвалим граду Суботици који ме помаже откако је господин Симовић на челу ресора за спорт ево четири последње године имамо одличну сарадњу, наравно мој главни спонзор Еуро Петрол и Еуро гас, затим министарство спорта републике Србије, као и  секретаријат спорта Покрајине Војводине, а поред њих и многи други. Морам се захвалити и мом пријатељу марку Копуновићу који је стално уз мене и наравно механичару Торстену. Комплетан пројекат Дакара мене кошта око 15 милиона динара. Веома је добра сарадња и са Радио-телевизијом Србије која је сваки дан пуштала специјалну емисију са Дакар релија. Ја се већ сада припремам за нови Дакар и надам се да ћу следеће године направити још бољи резултат - рекао је у заносу Габор Сагмајстер.

Модест Дулић изразио је задовољство што Суботица може да се похвали препознатљивим спортистима.

- Поред традиционалних спортова Суботица се прославља и по екстремним спортовима. Поред планинара имамо нашег Габора који представља Србију и наш град на тако великој спортској манифестацији као што је Дакар рели. То је доказ да се радом, трудом, ентузијазмом, тренингом и великом жељом могу померити људске могућности. Због тога Габор сваке године успева да поправи свој пласман. Град је то препознао још пре четири године и уз све остале спонзоре стоји уз њега. Наставићемо са даљом подршком са идејом да се афирмише наш град, мотоспорт али и наша држава. Драго ми је да је његов успех препознало и републичко Министарство омладине и спорта као и Покрајински секретаријат за спорт и омладину - нагласио је градоначелник Дулић.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>