LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из спорта

Габор Сагмајстер поново стартује на Дакар релију

02.01.2013.

Још три дана је остало до старта престижног Дакар релија који стартује 5 јануара из Лиме главног града Перуа. Габор Сагмајстер поново ће се наћи у конкуренцији 190 моториста који ће покушати да заврше 14 етапа укушпне дужине од преко 8.000 километара. Рели се вози од 5.-20. јануара кроз три земље јужне Америке. Стартује се из Лиме главног града Перуа, затим караван прелази у Аргентину да би најуспешнији прошли кроз циљ који ће бити у срцу Чилеа у његовом главном граду, Сантјагу.

6468_1.jpg

Ово је шести Дакар рели на којем учествује Суботички моториста - Примарни задатак ми је да завршим дакар 2013, то јест да дођем на циљ. Прошле године сам јурио пласман желећи да направим што боље време, на моју жалост мотор је отказао већ петог дана па сам морао да одустанем. Да бих био успешан морам знати када треба и отпустити гас, завршити свих 14 етапа колико траје маратонски рели. Добро сам се припремио и верујем да уз искуство које поседујем, и наравно ако мотор издржи, на крају могу бити испод 50 места у укупном пласману свих моториста. И ове године возим КТМ од 450 кубика који је веома добро припремио механичар Кајзер Торстен. - истакао је Сагмајстер.

Да би се поново нашао на старту Дакар релија, Габору су помогли пре свега Еуро Петрол, Град Суботица, Министарство спорта и омладине Републике Србије, Министарство Војводине, САТ - Тракт, као и многи други. Ове године Сагмајстер неће бити једини из Србије на Дакар релију, јер ће се у конкуренцији аутомобилиста, први пут у историји, такмичити Краљевчани Бојан Миловановић и Дарко Вељковић, који ће возити Опел Антару.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја