LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из културе

Новогодишњи концерт Суботичке филхармоније

20.12.2012.

Суботичка филхармонија ће и ове године, у складу са својом лепом традицијом, 30. децембара, у Великој већници Градске куће, са почетком у 20 часова, одржати свечани Новогодишњи концерт, саопштио је данас, на прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, председник Суботичке филхармоније Мирослав Јованчић.

6406_1.jpg

- Овај пут на програму нашег градског оркестра наћи ће се, поред омиљених нумера Јохана Штрауса, и дела Чајковског, Шуберта, Делиба, Грига, Брамса, Калмара и Офенбаха. Извешће се и популарни валцер Успаване лепотице Чајковског, ретко извођени Брамсов мађарски плес бр. 10, а из свите Едварда Грига Пер Гинт извешће се, између осталих, нумере У пећини Горског краља и Солвеигина песма, истакао је Јованчић.

Он је казао да Филхармонија за бис спрема и нумеру изненађења. За диригентским пултом Суботичке филхармоније, рекао је, стајаће маестро Станко Јовановић, наш драги гост из Београда који је својим наступом на прошлогодишњим новогодишњим концертима одушевио публику као и сам оркестар.

- Певаће наша позната вокална солисткиња Гордана Видаковић, која је својим наступом са Суботичком филхармонијом на концерту организованом поводом Дана града Суботице, ове године, изазвала неподељено одушевљење више хиљада посетилаца. Други солиста, Геза Кучера млађи, својим музицирањем ће улепшати наступ Гордане Видаковић, а он је уједно и аранжер нумера које ће изводити. Новогодишњим концертом, Суботичка филхармонија одаје захвалност својој верној и све бројнијој публици, на начин који јој највише и приличи, музицирањем, нагласио је Мирослав Јованчић.

Цена улазнице за Новогодишњи концерт Суботичке филхармоније је 1.000 динара. Карте се од сутра могу купити у Сувенирници Градске куће.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја