LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из културе

Сусрет професионалних позоришта лутака Србије

26.11.2012.

- Суботичко Дечје позориште ће од 26. до 29. новембра 2012. године бити домаћин 43. сусрета професионалних позоришта лутака Србије. Фестивал је основан 1960. године, његово одржавање је из познатих разлога изостало неколико година, а сваке године неки други град у коме постоји и ради луткарско позориште домаћин је тог фестивала. Наш град је последњи пут био домаћин пре десет година, а ми смо још прошле године најавили да ћемо, уколико наше Дечје позориште буде отворено, бити домаћини ових сусрета, рекла је на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће директорка суботичког Дечјег позоришта Марта Стаменковић Ароксалаши.

6362_1.jpg

Она је казала да је свечано отварање вечерас, у 19 часова у Дечјем позоришту и да сусрети почињу изложбом студената Факултета примењених уметности из Београда.

- Студенти Факултета примењених уметности из Београда ће током фестивала, тачније у среду, 28. новембра, у 16 часова, представити своје радове, а Фестивал вечерас, у 19 часова и 30 минута, отвара представа „Дах” суботичког Дечјег позоришта, истакла је Марта Стаменковић Ароксалаши.

Осим Дечјег позоришта, на фестивалу ће наступити Позориште за децу Крагујевац, Народно позориште „Тоша Јовановић“ луткарска сцена, из Зрењанина, Позориште лутака Ниш, Позориште младих Нови Сад, Мало позориште „Душко Радовић“ Београд и Позориште лутака „Пинокио“ Земун.

Свечано затварање и додела награда заказано је за четвртак, 29. новембар 2012. године, од 20 часова. Одржавање 43. сусрета професионалних позоришта лутака Србије Минисртарство културе и информисања подржало је са 500.000 динара, а град Суботица са 100.000 динара. Карте за представе коштају 150 динара.

Програм 43. сусрета професионалних позоришта лутака Србије можете да погледате овде.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја