LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из спорта

Одбојкашице победом стартовале у првенству

12.10.2012.

НИС Спартак - Динамо 3:0 (25:13, 25:14, 25:22)

6310_1.jpg

Суботица, Хала спортова, гледалаца: око 500. Судије: Анђелко Поповић и Зоран Радовановић.

НИС Спартак: Раонић, Мемишевић (либеро), Трнић 10, Цветичанин 14, Хелић, Вујчин 8, Антанасијевић, Медић 10, Т. Матић 1, Радаков, Олујић 7, Д. Матић (либеро). Тренер: Дамир Петковић

Динамо: Ашћерић 3, Нићифоровић 1, Петров (либеро), Којић 3, Секулић 5, Владисављев (либеро), Безаревић, Божић, Средић 5, Ковачић, Марковић 8. Тренер: Александар Владисављев.

Одбојкашице Спартака победом су стартовале у овогодишњој женској Супер лиги победивши екипу Динама са уверљивих 3:0. Тренер Дамир Петковић није могао да рачуна на још недовољно опорављену Аделу Хелић, на чије место је заиграла млада Јелена Вујчин. Поред Хелић, данашњу утакмицу није започела ни Татјана Матић стандардна првотимка. Уместо ње на терен је истрчала Јелена Олуић. И без две стандардне играчице Суботичанке су биле убедљиве. Први сет се ломио до првог техничког тајмаута када је Спартак дошао до предности од 8:5. Уследила је серија којом су домаће дошле до великих 21:11. Први сет припао је Спартаку 25:13.

Други сет био је доста сличан првом. Након водства Спартака од 8:6, уследила су два везана поена за 10:6 а након успешног блока Олуић на семафору је стајало 14:9. До краја сета Динамо није успео резултатски да се приближи. У трећем вечерас резултатски најзанимљивијем сету водила се велика борба. Добрим сервисом повеле су гошће са 6:2, затим и 9:4. Успеле су Суботичанке да се врате у меч и изједначе на 12:12, затим и да дођу до осетније предности од 19:16. Младе играчице Динама успеле су да изједначе резултат у финишу сета на 22:22 и сет учине резултатски веома неизвесним. Међутим, уследила су три везана поена Спартака за коначан тријумф у овом мечу.

Треба напоменути да су верни суботички навијачи "Маринци" подржали женску одбојку и бодрили девојке у овом сусрету.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја