Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из образовања

Концерт поводом годишњице Музичке школе

12.10.2012.

Основна и средња Музичка школа обележиће Дан школе и 144 године постојања свечаним концертом у Великој већници Градске куће у понедељак, 15. октобра, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру Градске куће.

6238_1.jpg

Музичка школа једна је од најстаријих васпитно-образовних установа у нашем граду, а број ученика стално је растао, рекла је члан Градског већа задужена за образовање др Етала Јеринкић.

- Музичка школа основана је 1868. године. Настава је, испочетка, одржавана у згради садашње Гимназије, а тек од 1907. године школа се пресељава у зграду у којој се и данас налази. Први подаци о броју ученика датирају из 1875. године и тада се бележи да школа има 71 ученика. Од тада па до данас број ученика се удесетостручио, достигао је цифру близу 700, тачније 693 ученика: 459 на српском наставном језику и 234 на мађарском наставном језику. Ова школа је одувек била атрактивна и интересантна и бележи сталан раст броја ученика, истакла је, између осталог, Етела Јеринкић.

Клавир је и даље омиљени инструмент али је последњих година све веће интересовање и за гитару и тамбуру. Он је нагласио како ће ученици своје умеће показати на свечаном концерту поводом Дана школе, да ће се на програму наћи дела Дворжака, Чајковског и других композитора и да ће у завршници свечаности Симфонијски оркестар школе извести Равелов Болеро.

Помоћница директора Мира Темуновић је казала да ће наступити и тамбурашки оркестри а да ће део програма извести ученици из музичких школа у Сегедину, Кишкунхалашу, Осијеку и Земуну.

- За цео овај пројекат биће ангажовано преко 120 ученика школе. Мислим да се то у последњих неколико година није десило, обично су то били солистички наступи једног ученика. Мислим да ћемо постићи нешто лепо. Деца су задовољна а и родитељи су задовољни јер је њихово дете ангажовано да презентује школу која слави овакав леп јубилеј, нагласила је Мира Темуновић.

Музичка школа основана је 16. октобра 1868. године али ће свечани монцерт бити одржан дан раније у понедељак 15. октобра у Великој већници Градске куће. Улаз је слободан, а концер тпочиње у 19.30 часова.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података