Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести из културе

Концерт Александра Маџара у Великој већници

09.10.2012.

Суботичани ће у четвртак, 11. октобра, имати јединствену прилику да дођу на концерт нашег познатог пијанисте Александра Маџара, рекао је на прес-конференцији у Медија-центру Градске куће члан Градског већа задужен за културу Милош Николић.

6225_1.jpg

Концерт ће се одржати у Великој већници Градске куће, од 20 часова, казао је Николић, и додао да је Александар Маџар тренутно један од најбољих и најтраженијих пијаниста у Европи.

- Биће то вече Баха, који је један фантастичан композитор и изводи га један сјајан пијаниста. Као што сам и обећао кад сам ступио на ову дужност, у Суботицу ће долазити заиста најпрестижнија имена у класичној музици. Наши суграђани, дакле, неће морати да иду до Новог Сада или Београда да чују нешто квалитетно, него ће Београђани и Новосађани долазити у Суботицу да чују ово што ће чути у четвртак, истакао је Николић.

Према његовим речима, већ се јавило осамдесетак Новосађана који ће доћи на концерт да да би чули Александра Маџара. Након концерта у Суботици, Маџар ће у суботу, 13. октобра одржати концерт на Београдским музичким свечаностима (БЕМУС) у Коларчевој задужбини, када ће свирати „Шест партита за клавир” Јохана Себастијана Баха.

Цена улазнице је 250 динара, а приход од продатих карата проследиће се, као донација, ОиСШ „Жарко Зрењанин”. Улазнице могу да се купе у Сувенирници Градске куће.

Александар Маџар је рођен у Београду 1968. године. Са 14 година је, као најмлађи ђак, уписао Факултет музичких уметности, затим је завршио специјализацију на Конзерваторијуму „Чајковски" у Москви, а потом и у Стразбуру. Дебитовао је са Берлинском филхармонијом под управом маестра Ивана Фишера, 1990. године. Победник је Конкурса у Женеви 1986. године и Конкурса Феручо Бузони у Болцану 1989. године, трећенаграђени на конкурсу у Лидсу 1996. године, а сада је професор на Фламанском краљевсом конзерваторијуму у Бриселу и на Академији за музику и позориште у Берну.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIАНКЕТА КОРИСНИКА ТАКСИ ПРЕВОЗАImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података