LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из спорта

Делегација ЖФК Спартак на пријему у АП Војводини

06.09.2012.

Покрајинска секретарка за спорт и омладину, Маринка Чобану, примила је играчице, стручни штаб и руководство ЖФК „Спартак" из Суботице, поводом њиховог пласмана у групно такмичење Лиге шампиона за жене за 2012/2013. годину. Истакнуто је да је ово круна досадашњих успеха које је остварила ова генерација надарених спортисткиња, које су поред одбране титуле првака националног првенства Прве лиге за жене, освојиле и овогодишњи национални куп. Такмичење у Лиги шампиона за жене започињу 26 септембра утакмицом против Гетеборгу на Градском стадиону у Суботици.

6199_1.jpg

Честитајући младим спортискињама на оствареним резултатима, ресорна секретарка Чобану је нагласила да су оне пример од којих се може учити, односно да својим трудом и радом потврђују да тимски рад не може да остане без резултата. Покрајински секретаријат за спорт и омладину континуирано и систематски ради на унапређењу и афирмацији женског спорта у Војводини, нагласила је Чобану. Такмичити се у тако високо рангираном европском такмичењу представља историјски успех не само овог женског тима, него и нашег спорта у целини, истакла је Чобану.

Члан градског већа Суботице задужен за спорт Немања Симовић, захвалио је на помоћи коју је Секретаријат за спорт и омладину пружио у санирању седишта фудбалског стадиона у овом граду, који користе не само женски, већ и мушки фудбалски клуб „Спартак" који се такмичи у супрелиги, али и један од најбољих атлетских клубова у Србији.

Испред ЖФК „Спартак" Зоран Арсић захвалио је на подршци и подсетио да се ради о најстаријем клубу у Војводини, основаном 20. маја 1970. године, одмах након оснивања земунске „Слоге". Објаснио је и да је клуб сачинио шестогодишњу стратегију развоја којом је предвиђено да буду прваци бар четири наредне године. Према његовим речима потребна им је помоћ ресорног секретаријата јер су први пут постигнути резултати изнад организационих и материјалних могућности клуба и објективних могућности града Суботице, који има преко 150 спортских колектива. Он је званично уручио позив ресорној секретарки Маринки Чобану да присутвује утакмицама у Суботици и Гетеборгу.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Управа за капитална улагања АП Војводине
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја