LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести из образовања

Пријем за ученике са Косова и Метохије

03.10.2012.

Чланови Градског већа задужени за образовање, омладину и туризам и инвестиције, др Етела Јеринкић, Вјекослав Острогонац и Драги Вучковић данас су, у Великој већници Градске куће, примили децу са Косова и Метохије која у оквиру традиционалне акције „Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама”, у периоду од 28. септембра до 7. октобра 2012. године бораве у Суботици, код својих вршњака из Основне школе „Соња Маринковић”.

6187_1.jpg

Уз срдачну добродошлицу, Етела Јеринкић, Острогонац и Вучковић су четрдесет пет ученика из Метохије, централног Косова и Косовског Поморавља, узраста од четвртог до осмог разреда, упознали са историјатом Градске куће и Суботице и пожелели им успешно школовање, безбрижно одрастање и да са својим другарима из најсевернијег града у Србији склопе другарства и пријатељства која ће трајати за цео живот.

Акцију „Деци Космета са осмехом, заједно у школским клупама”, по пети пут заредом организовала је Хуманитарна организација „Дечја радост“ из Гњилана, која брине о деци без једног или оба родитеља, као и о деци из најугроженијих средина Косова и Метохије, у сарадњи са нашом школом, каже Бранка Бешлић, психолог у ОШ „Соња Маринковић”.

- Акција се састоји у томе да деца са Косова и Метохије бораве код вршњака из наше школе, да заједно са њима похађају наставу и учествују у ваннаставним активностима. Као и претходних година, родитељи и наставници осмислили су богат и разноврстан програм боравка деце који подразумева бројне активности - обиласке, посете, екскурзије - које ће се реализовати. Ова акција се показала као веома значајна, јер су током претходних посета успостављена бројна пријатељства, а деца су се лепо и сигурно осећала у пријатељском окружењу, истакла је Бранка Бешлић.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Сервисне информације
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја