Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

„Ходај усправно – Палић 2012.“

23.08.2012.

У оквиру пројекта „Ходај усправно – Палић 2012.”, који финансира Министарство омладине и спорта, у недељу, 26. августа 2012. године у ресторану „Вила Викторија плус”, на Палићу, одржаће се прво спортско надметање Савеза бубрежних инвалида Војводине и Савеза друштава Војводине за борбу против шећерне болести у дисциплинама шах, пикадо и висећа кугла, саопштено је на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће.

6121_1.jpg

Према речима Зоран Мишковића, председника Савеза бубрежних инвалида Војводине и Удружења бубрежних инвалида Суботице, циљ пројекта „Ходај усправно” је да се бубрежним болесницима омогући да иду на бањско лечење о трошку Фонда за здравство и да тамо имају могућност за дијализу.

- Наша иницијатива је да у будућности покушамо да у мрежи наших бањских лечилишта никну дијализни центри. Светли тренутак у борби бубрежних болесника који су били на дијализи у Суботици је четворо пацијената код којих је урађена кавадерична трансплатација. На хемодијализи у Суботици је тренутно 78 лица, док је на трбушној дијализи 12 пацијената, рекао је Мишковић, и додао да су организатори посебно захвални суботичком Геронтолошком центру који је омогућио потребне реквизите за спортско надметање Савеза бубрежних инвалида Војводине и Савеза друштава Војводине за борбу против шећерне болести.

Члан Градског већа задужен за здравство, социјалну заштиту и заштиту животне средине др Атила Ченгери рекао је како Одељење за хемодијализу у Општој болници ради пуним капацитетом, да су алармантни подаци колико Суботичана уствари болије од дијабетеса и да је будућност у превенцији настајања бубрежних болести и у редовној контроли шећера код изабраног лекара.

- Добили смо алармантне податке колико Суботичана болује од дијабетеса а да то и не зна. Тако је, примера ради, једна жена у Таванкуту имала индекс шећера у крви 20 и хитно је упућена у болницу. Зато су базари здравља које већ годинама организујемо драгоцени, а најбољи начин да се спречи дијабетес, болест која иначе најчешће доводи до застоја рада бубрега је превенција, односно редовно контролисање код лекара опште праксе, истакао је Атила Ченгери.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и ПротоколВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаMinistarstvoПанонрег

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја