LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Europe for Citizens
Projekat Balkan i Evropa zajedno
Вести

Први сусрет братских градова у Сентандреји

27.10.2011.

Сусрети братских градова и насеља Србије и Мађарске су драгоцени за јачање капацитета локалних самоуоправа у прекограничној сарадњи и заједничком конкурисању на средства ЕУ - оценио је председник Скупштине града Суботица Славко Параћ на првом оваквом сусрету приређеном у Сентанреји код Будимпеште.

6062_1.jpg

Овај скуп је окупио шездесетак братских градова и насеља Србије и Мађарске. Поред града Суботице, учествовала су и суботичка насеља Бајмок и Хајдуково. Сусрет је био посвећен јачању веза градова и насеља наше земље и северног суседа, формулисању заједничких циљева локалног и регионалног карактера и заједничким економским пројектима у прекограничним програмима сарадње.

Учествујуци на овом скупу, амбасадор Србије у Будимпешти Дејан Шаховић је рекао да је, осим добрих контаката на највишем ниову, веома знајачна сарадња на локалном и регионалном нивоу, што доноси конкретне резултате грађанима.

Добијањем статуса кандидата за прикључење ЕУ, отвориће се много веће могућности за конкурисање на средства ЕУ поготово у прекограничној сарадњи, што треба искористити кроз регионалне пројекте, истакао је Шаховић.

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Председнички избори
Informator
Наручивање докумената
Инвестирајте У Суботици
Локална пореска администрација
Informator
Дубра управа
Стратегија развоја